Belföld

ÁNTSZ-felmérés az iskolaépületekről – siralmas állapotok

24.hu
24.hu

2002. 08. 12. 08:11

Az általános és középiskoláknak mindössze 11 százaléka felel meg a higiénés előírásoknak, több mint ezer iskolában pedig kimondottan balesetveszélyesek a körülmények. Egyes intézményekben a tetőről hullik a cserép, másokban a homlokzatról a vakolat, töredezettek a lépcsők, de találtak olyan épületet is, amely süllyed, vagy átázott falaiban ráz az áram. Az épületekben a nyílászárók 70 százaléka korhadt. Az iskolák 35 százalékát találták megfelelő műszaki állapotúnak, a többiben sürgős tatarozásra vagy felújításra, roszszabb esetben mindkettőre szükség van. A népegészségügyi program előírja, hogy az iskoláknak tíz éven belül meg kell felelniük a higiénés feltételeknek. Ez több tízmilliárd forintos ráfordítást igényel. [Magyar Hírlap]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.