Belföld

Átalánydíjas mobilinternettel lép piacra a Vodafone

Új, átalánydíjas GPRS-alapú szolgáltatásokkal lép piacra hétfőtől a Vodafone. A három hónapig ingyenes mobilinternet októbertől havi 3.125 forintba kerül, a böngészés sebessége valamivel elmarad a modemes kapcsolat gyorsaságától.

Amikor a Matáv megszüntette a Mindenkinek csomagját, úgy éreztük, hogy itt az ideje, hogy piacra lépjünk átalánydíjas, korlátlan forgalmat lehetővé tevő mobil-internetszolgáltatásunkkal – vezette fel Vitai Attila vezérigazgató a cég csütörtöki, új termékeik bevezetése apropójából összehívott sajtótájékoztatóján.

A Vodafone négy új termékkel lép most piacra: GPRS alapú WAP és internetszolgáltatással, GPRS alapú LAN hozzáféréssel és GPRS Roaming-gal. Az ügyfelek részéről az új szolgáltatások előfeltétele egy GPRS-képes telefon, a Vodafone ehhez a Sony-Ericsson R600-ast ajánlja, előfizetéssel 19.900, Vitamax-szal 39.900 forintért. A készülékhez még annyi kedvezményt is ad most a Vodafone, hogy ha valaki beviszi régi telefonját, akkor az új készülékből tízezer forint kedvezményt adnak.

Három hónapig ingyenesek az új szolgáltatások

Átalánydíjas mobilinternettel lép piacra a Vodafone 1A GPRS alapú internetszolgáltatást a havidíjas ügyfelek vehetik igénybe. A szolgáltatás október 15-ig ingyenes, utána bruttó 3.125 forint a havidíja. Az internetezéshez a GPRS képes telefonon kívül szükség van még egy számítógépre, laptopra vagy PDA-ra. A számítógép és a GPRS-re alkalmas mobiltelefon adatkábellel, infraporttal vagy Bluetooth egységgel kapcsolható össze.

Az internetezéshez ezenkívül installálni kell még egy Connect Me névre hallgató szoftvert, amely ingyen átvehető a Vodafone ügyfélszolgálatán, vagy letölthető a honlapról. A böngészés valamivel alacsonyabb sebességgel (20-40 kbps) élvezhető, mint hagyományos modemmel (56 kbps).

GPRS Roaming borsos áron

A GPRS-alapú LAN (helyi hálózat) hozzáférést vállalati ügyfelek számára kínálja a Vodafone, segítségével távolról is rá lehet csatlakozni az irodai hálózatra. Előfeltétele, hogy a megrendelő cég és a Vodafone között egy állandó béreltvonali vagy interneten keresztüli összeköttetés épüljön ki. A szolgáltatás három hónapig szintén ingyenes, október 15-től pedig bruttó 3.125 forintba kerül.

Külföldi használat esetén az új szolgáltatás forgalomtól és időtartamtól függetlenül napi bruttó 12.500 forintba kerül. A szolgáltatási terület egyelőre Spanyolországra és Görögországra terjed ki, szeptember végére terveik szerint már 13 országban lesz élvezhető.

Míg a GPRS-alapú internetszolgáltatást csak a Vodafone havidíjas ügyfelei vehetik igénybe, a GPRS-alapú WAP szolgáltatást a kártyás előfizetők is használhatják havi 375 forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik