Belföld

tv2 – Big Brother, a csodafegyver

Ősztől a tv2-n Big Brother hazánkban is figyeli a kiválasztottak csoportját - és vele együtt az egész ország. Az RTL Klubbal vívott harcban alulmaradt tv2 ettől a showtól reméli a nézők visszaszerzését.

Magyarországra is megérkezett a 19 országban elsöprő sikert aratott Big Brother című televíziós show. A résztvevők nem kevesebb, mint 15 millió forintnyi fődíj reményében küzdhetnek a nézők rokonszenvéért.

tv2 – Big Brother, a csodafegyver 1A műsor valószínűleg igen borsos árú licencét a tv2 vásárolta meg, nyilván a nézettségi adatok utóbbi hónapokban mért látványos romlását megállítandó. A tv2 ezzel a programmal akar újra az első helyre kerülni, bár ezt Pintér Dezső elnök egyértelműen nem mondta ki. Inkább úgy fogalmazott: ezentúl olyan műsorokat kívánnak sugározni, amelyek biztosan közönségsikerhez vezetnek.

Olvassa el……korábbi írásunkat:

Vezetőváltás a tv2-nél – új tulajdonost keresnek

Tuti sikert vár a csatorna

Hat hete, a vezetőváltással együtt stratégiát is váltott a tv2. “A siker elérése és a Big Brother megvásárlása szorosan összefügg a tv2 új stratégiájával, de nem csak ezzel a műsorral szeretnénk megújítani csatornánkat” – mondta Pintér Dezső.

A Jó barátok című sorozat már meghozta a siker szelét, a 13-29 évesek körében 48 százalékos a nézettsége. De az igazi bomba a Big Brother. “Tutira megyünk” – mondta Sváby András. Nem egy Big Brotherhez hasonló műsort valósítanak meg, hanem magát A Big Brothert.

Beszéljenek rólaA Big Brother showt eddig mindenhol óriási siker kísérte, kis csatornákat naggyá tett, nagyokat még nagyobbá. Az első Big Brother megrendezése az országban, igazi nagy dobásnak számít. A tv2 nem véletlen fűz hozzá reményeket. Az utóbbi hónapokban a nézettségi listákon nem szerepeltek jól a csatorna által sugárzott programok. A nézők elfordultak a tv2-től, negatív vélemény kezdett kialakulni a csatornáról. Ezt a veszteséget szeretnék most pótolni, és a Big Brother beindításával nem titkoltan a hétköznapi beszélgetések napi témájává válni.

Egyszerűen zseniális

A Big Brother koncepcióját több éven keresztül finomították a holland szakemberek. Meg is éri az árát, legalábbis eddig mindenhol bevált.

Lényegében átlagemberek egy csoportjának életét követhetjük figyelemmel több héten át. A helyzet attól különleges, hogy a kiválasztottak több héten keresztül a külvilágtól teljesen elzártan élnek egy házban. Csak egymással érintkezhetnek, semmilyen hír nem juthat el hozzájuk.

A “kintlévők” viszont mindent látnak, hallanak, figyelemmel kísérhetik a csapat életének legapróbb részleteit. Hetente egy embert kiszavaznak a nézők, hogy végül a legszimpatikusabb játékos nyerhesse el a 15 millió forintos álomnyereményt.

Életük színhelyét speciálisan erre a célra építik fel. A tv2 már kiszemelte a telket, most kezdenek az építkezésbe, hogy őszre álljon a ház, ahol 24 órán át 35 kamera figyeli a játékosokat.

Nincs titokHa a szereplők aktívak, kellőképpen megfeledkeznek a külvilágról és a 15 millió forint elegendő motiváló erő, akkor éjszaka akár pikáns részletekbe is belekukkanthatunk. Tudhatjuk, hogy a Big Brother házában éppen ki kivel fekszik le, ki kit utál, ki hogyan zuhanyozik.

Civil sztárok, szaftos sztorik

10 milliónyi névtelen kapott most esélyt arra, hogy bekerüljön a kiválasztott 12 közé, akit a tv2 felemel az utca porából, és ha ideig-óráig is, de sztárt csinál belőlük. Sztárokat, mert a házban élők szinte családtagjává válnak az akartan vagy nem akartan kiszorult nézőnek. A műsor alatt a veséjükig láthatunk a szereplőknek, igazi szaftos sztorik részesei lehetünk.

A Big Brother három az egyben: ötvözi a szappanopera, a televíziós játékok és a valóság legizgalmasabb elemeit. Ha szerencsénk van, olyan embereket választanak ki, akik kevéssé gátlásosak, hogy minél több mindenre legyenek kaphatók a 15 millió forint elnyeréséhez.

Majdnem nyertSpanyolországban már harmadszorra rendezik meg az ott is hihetetlenül népszerű Big Brothert. Mindegyik szériának volt eddig saját botránya. Először egy lány zokogva mesélte el a többieknek, és így az egész országnak, hogy neki muszáj nyernie, mert kishúga beteg, és a gyógyíttatására van szüksége a pénzre. Játékostársai meglepően empatikusnak bizonyultak, megbeszélték, mindenképpen neki adják a pénzt, függetlenül attól, ki nyer. Odakint az újságírók ennek a hírnek a hallatára természetesen körülnéztek egy kicsit a lány háza táján. Kiderült, hogy prostituált és nincs testvére. A nézők rövid úton kiszavazták.

A tv2 tervei szerint napközben, a többi műsort pár percre megszakítva is tudósítanak arról, mi történik éppen a résztvevők között. Koradélután félórás összefoglalót láthatnak a nézők, éjjel pedig a Jó estét Magyarország után, a hírműsor címét remélhetőleg meg nem hazudtolóan, a Big Brother sugárzásával egy jó estét szerez mindenkinek a tv2. Ilyen későn már indulhat a “hard core” verzió, amibe belekerülhet minden, mi a felnőtt szemnek és szájnak ingere.

Az, hogy milyen részletek kerülhetnek be a műsorba, a tv2 dönti el. A siker érdekében a közönség ízlését maximálisan el kell találniuk, visszatetszést sem válthatnak ki a túlzott intimitással. Ősztől meglátjuk, mennyire prűd Magyarország.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik