Belföld

Microsoft Gold Certified Partner minősítést kapott a Montana Rt.

A Montana Rt. szakmai és technikai felkészültségének köszönhetően a közelmúltban elnyerte a rangos Microsoft Gold Certified Partner for Collaborative Solutions minősítést, mely egyedülálló a hazai informatikai vállalatok között.

A minősítés megszerzésének előfeltétele volt, hogy a Montana a magasabb szintű technikai felkészültség mellett megfelelő felhasználói referenciákkal is rendelkezzen, bizonyítva ezzel, hogy az üzleti megoldások kiemelkedő szakértője.

Az e cél érdekében megemlített referenciák a következők voltak:

> Igazságügyi Minisztérium A Montana Rt. az Igazságügyi Minisztériumban bevezette az Exchange 2000 rendszert, és létrehozta a kétirányú összekapcsolódást a Minisztérium Exchange 2000 felhasználói és az államigazgatás többi, x.400 levelezőrendszeren dolgozó felhasználói között (vagyis az Exchange felhasználók levelet tudnak küldeni a kormányzati x.400 felhasználóknak, illetve a nekik az x.400 rendszerből küldött leveleket az Exchange Server-en keresztül fogadhatják). A projekt során a kormányzati levelező rendszer x.500 alapú címtárában szereplő címeket az Exchange Server címtárából is elérhetővé kellett tenni (az Outlook-ból ugyan eddig is tudtak x.400 címre levelet küldeni, de a címet manuális úton lehetett csak beírni, és nem lehetett a címtárból kiválasztani). E feladatot a Montana Rt. az LDAP címtár protokoll felhasználásával egy szerver oldali szinkronizációs komponensen keresztül oldotta meg. Így a teljes kormányzati címjegyzék közvetlenül elérhető az Outlook felhasználók számára.
> Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága A Montana Rt. a VPOP-nál megbízást kapott iratkezelési feladatok megoldására és levelezőrendszer bevezetésére 50 felhasználó részére. A megoldást a Montana saját fejlesztésű MonDoc csoportmunka támogató rendszer iratkezelő modulja jelenti, amely az avval párhuzamosan bevezetendő Microsoft Exchange alapú levelező és csoportmunka támogató rendszerre épül. A fejlesztés célja, az addigi papírhalmaz gyártó iktatási folyamat kiváltása egy elektronikus iktatási rendszer telepítésével.
> Bross Holding Rt. A fejlesztés célja a Bross Megbízóinak és Ügyfeleinek kiszolgálására szánt, callcenter-tamogatott, központi titkársági funkciókat ellátó integrált szolgáltató rendszer kiépítése. A BT a MonDoc integrált irodai és csoportmunka rendszert választotta e célra.

A Montana a Microsoft Gold Certified Partner programhoz csatlakozásakor olyan üzleti előnyökhöz jutott, melyek segítségével a jövőben egyszerűbben és hatékonyabban oldhatja meg ügyfelei támogatását, kiszolgálását, alkalmazottaik képzését, illetve informatikai rendszerük fenntartását és/vagy integrálását üzleti tevékenységükbe.

“Büszkék vagyunk a megszerzett minősítésre, hiszen ezáltal immár a Microsoft hivatalosan is elismeri saját fejlesztésű termékeinket, és sokkal kedvezőbb feltételekkel biztosítja a széles körű, és legújabb technológiákat felvonultató támogatásokat illetve megoldásokat a Montana számára. Ezek révén ügyfeleink kiszolgálása még hatékonyabban valósulhat meg mind a hazai, mind a nemzetközi piacon” – jelentette ki Vadász Pál, a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója.
“A Microsoft ma elismerésben részesítette a Montana Rt-t, amiért a kritikus telepítésekben elért sikerei miatt bizonyítottan kivívta az ügyfelek megelégedettségét. A kitüntetés emeli a Microsoft Gold Certified Partner Program színvonalát, és azt jelzi, hogy a Montana Rt rendelkezik a Microsoft technológiájára épülő jó minőségű kollaboratív megoldások biztosításához szükséges képességekkel és tapasztalatokkal.” – mondta Rosa Garcia, a Microsoft Partner Programs csoport vezérigazgatója.

A Microsoft Gold Certified Partner program
A Microsoft által nyújtott Program keretén belül kétféle, a Microsoft Certified Partner valamint a magasabb szintű Microsoft Gold Certified Partner minősítés szerezhető meg, különböző alkategóriákban. A Program keretén belül tevékenykedő partnerek olyan független vállalatok, cégek, szervezetek, melyek profilja elsősorban a vezető számítástechnikai technológiákkal kapcsolatos üzleti tevékenységekre irányul.

A MGCP for Collaborative Solutions cím elnyeréséhez nélkülözhetetlen legalább 4 olyan kolléga, aki rendelkezik a Microsoft Certified Professional minősítéssel, kettő közülük MCSD vagy MCSEs(Windows 2000), MCSDs, vagy MCDBA kvalifikációval. Ezen elvárásokat bőven túlteljesítve a Montana Rt. szakemberei közül négyen MCDBA, nyolcan MCSE, és 13-an MCSD minősítéssel rendelkeznek, nem beszélve arról, hogy összesen 27 montanás rendelkezik MCP minősítéssel.

* * *

Céginformáció: Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt.
A Montana Csoport 1989 óta van jelen a hazai és a nyugat-európai informatikai piacon. Konszolidált forgalma 2000-ben meghaladta a 8 milliárd forintot. Az elsősorban a hazai piacon tevékenykedő Montana Rt. budapesti és szegedi telephelyén 140 főt, leányvállalata, az információvédelmi megoldásokkal foglalkozó Noreg Kft. 17 főt foglalkoztat. A szoftverexporttal foglalkozó müncheni Montana GmbH-ban több mint 40 szoftverfejlesztő munkatárs dolgozik különböző fejlesztési projekteken Nyugat-Európa számos nagyvállalatánál. E projektek egy része a megbízó telephelyén, avagy igény szerint a Montana fejlesztőbázisáról off-shore fejlesztés keretében történik. A cégcsoport további ügyfelei közé tartoznak magyarországi közép- és nagyvállalatok, valamint az államigazgatás számos intézménye. 1997 óta a Montana Rt. a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága által kiírt pályázat alapján a kormányzat és a közigazgatási intézmények hivatalos szállítója.

Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt.
1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13.
Internet: www.montana.hu

Fábián László, PR és marketing igazgató
Telefon: (1) 327 9885, Fax: (1) 327 9801
E-mail: fabian.laszlo@montana.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik