Belföld

Nincs több segély Argentínának

24.hu
24.hu

2002. 06. 13. 12:09

[FN] Argentína beismerte, hogy aligha sikerül újabb kölcsönöket szereznie a Nemzetközi Valutaalaptól a jelenleg is zajló Buenos Aires-i tárgyalások folyamán. A válság sújtotta országnak közel 9 milliárd dollárra lenne szüksége az otthoni állapotok rendezésére. Argentína valójában csak abban reménykedhet, hogy az esedékes visszafizetéseit későbbre halaszthatja. A Dél-Amerikai ország 5,5 milliárd dollárral tartozik a Valutaalapnak és 8,6 milliárddal a nemzetközi kölcsönzőknek, melyeknek határideje a jövő évben jár le. A jelenlegi krízist a már korábban felhatalmazott 141 milliárd dolláros adósság okozta, melyet képtelenek voltak visszafizetni a nemzetközi bankoknak és egyéb országoknak. Azonban az összeomlott gazdaság így nem valószínű, hogy képes lesz a visszatéríteni az eddigi kölcsönöket, ami újabb problémákhoz vezethet. [More on BBC News]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.