Belföld

Dél-Korea-USA: 1-1 (végeredmény)

Az Egyesült Államok Mathis góljával vezetett Korea ellen. A koreaiak az első félidőben tizenegyest hibáztak, és a többi helyzetüket sem rúgták be. A második játékrészben végre sikerült egyenlíteniük.

A D csoport “döntőjét” az első kör két nyertese, a fantasztikus podukciót bemutató USA és a szintén erősnek tűnő Korea vívja. Bármelyik csapat nyer, hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé.

Koreai rohamokkal kezdődik a mérkőzés

3. perc:

Friedel, az amerikai szedi fel a labdát a jobbról betett koreai beadás után, a középen érkező ázsiai csatár elől.

5. perc:

Hwang ad Seol elé, ám az Anderlecht koreai csatára messze fölé bombáz hat méterről, kapásból. (Egyébként Hwang is idegenlégiós: a japán Kashiwa Reysol csapatában szerepel.) (Flash visszajátszás)

9. perc:

Hwangot – úgy tűnik – lerántják az amerikai tizenhatoson belül, de a bíró továbbot ítél. (Flash visszajátszás)

10. perc:

Kim Nam Il lő az amerikai kapura. A léc alá tartó ívelést Friedel fogja.

Az amerikaiak ebben az időszakban képtelenek tényleges helyzet kialakítására. A koreaiak gyors ellenakciókkal veszélyeztetik az amerikai kaput.

14. perc:

Park lő az amerikai kapura, Friedel fogja a pattogó, védőlábak között elsuhanó lövést.

19. perc:

Seol lő, ugyanonnan, ahol korábban elhibázta a kapáslövést. Most viszont rávezetheti a kapusra a labdát, és bele is lövi azt Friedelbe.

21. perc:

Hosszú idő után az első amerikai próbálkozás: Donovan lő tíz méterről a koreai kapu mellé. Az ellenakcióból Hwang fejel, Friedel fogja a lövést. Hwang arca vérbe borul az akció után, mivel összefejel Hejdukkal. Hejduk nem volt szabálytalan, csak az eset volt rendkívül szerencsétlen.

Az amerikaiak szerzik az első gólt!

Dél-Korea-USA: 1-1 (végeredmény) 124. perc:

O’Brien indítja Clint Mathist, aki betör a tizenhatosra, és 12 méterről a bal sarokba teszi a labdát. 1-0-ra vezet az USA – az eddigiek alapján teljesen érdemtelenül. (De mint tudjuk: ilyen a foci.) (Flash visszajátszás)

28. perc:

Beasley gyengén tolja a labdát a koreai kapus felé, az biztosan hárít. Az amerikait két koreai védő is szorongatta, ezért lőtt gyengén.

30. perc:

Hejduk kap sárgát, Park felvágásáért. A szabadrúgást Yoo Sang Chul lövi messze fölé.

36. perc:

Yoo Sang Chul kerül helyzetbe megint, de most fejjel juttatja a labdát a kapu fölé. Yoo egyébként szintén a Kashiwa Reysol idegenlégiósa.

Tizenegyest hibáznak a koreaiak!

Dél-Korea-USA: 1-1 (végeredmény) 239. perc:

Seol lő, Friedel véd. Óriási bomba volt, de még ennél is nagyobb meglepetés, hogy Agoos sárgát kap, a koreaiak tizenegyest kapnak. Agoos ugyanis Seol helyzete közben ellökte a koreai Hwangot (aki turbánban játszik a Hejdukkal való összefejelés óta). A bíró által megítélt tizenegyest Lee Eul Yong lövi, Friedel azonban hárítja jobboldalra tartó labdát. A kipattanót Kim Nam Il próbálja a hálóba tenni, de mellé trafál.

Ezután már nem változik az eredmény – a félidőig – így a szünetben egy-nullára vezetnek az amerikaiak.

Koreai helyzet a második félidő elején is

47. perc:

Seol újabb helyzetet hagy ki. Most a jobb oldalról előretörve hibázik, és lövi a kapusba a labdát. Friedelnek nagy napja ez!

13. perc:

A csereként beállt Pope lerántja az egyik koreai játékost. A megítélt szabadrúgást kifejelik az amerikai védők.

19. perc:

Az amerikai Reynát kell ápolni.

23. perc:

Seol fejel, Friedel lehúzza a labdát a berobbanó Yoo elől, az ötösön.

24. perc:

Friedel véd óriásit, a csereként beállt koreai csatár, Choi Yong Soo négy méterről lőtt a rövid sarokra, az amerikai kapus bravúrral védett.

30. perc:

Kim Nam Il csavar messze az amerikai kapu fölé.

A koreai csapat továbbra is nyomul: az amerikaiaknál alig-alig marad meg a labda, az ásziaiak azonban minden eddigi helyzetüket kihagyták.

Megérdemelten egyenlítenek a koreaiak!

Dél-Korea-USA: 1-1 (végeredmény) 333. perc:

Gyönyörű előreívelés után Anh Jung Hwan ugrik fel az amerikai tizenhatoson belül, és hét méterről nagyon szép gólt fejel a bal alsó sarokba. Korea egyenlít: 1-1!

36. perc:

A koreai kapus fog egy gyenge amerikai szabadrúgást. Előzőleg egy ázsiai védő sárga lapot kap.

44. perc:

Choi Yong Soo győztes gólt szerezhetett volna: Seol adott vissza neki egy gyönyörű labdát, de az ötös sarkáról fölébikázott a cserecsatár, így maradt az 1-1.

Az eredmény ezután már nem változott, és a koreaiak óriási küzdelemben megszerezték az egyik pontot. Teljesen megérdemelt volt az egyenlítésük, sőt, a győzelmet is megszerezhették volna, ha nem hibázik a cserecsatár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik