Belföld

Internet és zene – koncertsorozat a Várban

Újszerű kezdeményezésnek lehet tanúja az, aki június kilencedikén ellátogat a Budai Várban megrendezett koncertsorozat előadásaira. Első alkalommal a világhírű gregorián együttes, a Schola Hungarica hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők a helyszínen, vagy élőben az interneten.

A Koncert.hu fantázianévre keresztelt hangversenysorozat célja, hogy a technológia legújabb vívmányait ötvözze a klasszikusnak tartott értékekkel. A szerevezők ezért a komolyzenei rendezvényekből álló sorozatot élőben, az eseménynek szánt internetes honlapon is elérhetővé teszik.

Madarász Iván, aki a koncertsorozat egyik védnöke, az újszerű kezdeményezésről elmondta: “Az internet és a zene találkozása nem a technika győzelme a művészet és a kultúra felett, hanem éppen fordítva, a művészet hódit meg egy új eszközt.”

A koncertsorozatnak egyébként minden egyes koncertje letölthető lesz az említett oldalról, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne volna érdemes ellátogatni a Budavári Önkormányzat aulájába. Az első koncert a világhírű gregorián együttes, a Schola Hungarica hangversenye lesz, melyet a Budapesti Operettszínház Fiatal Sztárjainak gálakoncertje, majd Szilágyi Enikő francia sanzonestje követ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik