Belföld

Brazília-Törökország: 2-1

Brazília 2:1-re nyerte a törökök elleni csoportmérkőzést, miután Ronaldo csodálatos gólt lőtt, a dél-koreai bíró pedig igazságtalanul ítélt tizenegyest a dél-amerikaiak javára.

Brazília több mint fél évszázada nem produkált olyan rossz kvalifikációs sorozatot, mint amilyen után most – üggyel-bajjal – kijutott a vébére. Éppen ezért nem mondhatók a dél-amerikaiak egyértelmű esélyesnek a törökök ellen.

Ronaldóval, de Emerson nélkül kezdődik a mérkőzés

A sokáig sérült Ronaldo ott van a brazil válogatottban, de a vasárnap megsérült Emerson nem szerepelhet a vébén, miután egy edzésen beállt a kapuba, és egy vetődésnél ráesett a vállára, amely kificamodott.

2. perc:

Bülent ökleli fel Rivaldót, a szöglettel felérő szabadrúgást kirúgják a török védők a tizenhatosról.

3. perc:

Juninho tör kapura, Rüstü török kapus véd. Ugyanebben a percben Ronaldo is lő, de fölé. Iszonyatos nyomás alatt a törökök, a brazilok óriási vehemenciával kezdenek.

A török csapat a labda tartására törekszik, a jobboldalon pedig a leverkuseni Bastürköt játszák meg – átmeneti sikerrel…

7. perc:

Rüstü óriási hibát vét: a török kapus kifut az oldalvonal mellé, előreíveli a labdát, éppen Ronaldinho elé, aki azonnal rátűzi a labdát az üres kapura, de fölé emel. Nagy helyzet volt!

8. perc:

Rivaldo messziről lőtt kapura, de nem túl pontosan.

Elképesztő brazil fölény

A törökök csak másodpercekre szerzik meg a labdát: a brazilok fölényesen passzolgatnak közöttük. Öröm nézni a dél-amerikaiakat. Különösen Cafú aktív a brazil jobb oldalon, aki gyönyörűen cselez, iszonyatosan gyors, és remek beadásai vannak.

12. perc:

Ronaldo cselezget, amit nehezen viselnek a törökök, és a tizenhatos előtt felrúgják (?). A bíró mindenesetre szabadrúgást ítél, amelyet Ronaldinho a sorfalba lő, onnan pedig szögletre pattan a labda.

19. perc:

Hasan Sast rúgják fel a brazil tizenhatos előtt. A szabadrúgást Hakan Ünsal lőné, de elcsúszik, Tugay belebikázik a lecsorgó labdába, amely megpattan a brazil védőn, Silván. Róla aztán a felső léc tetején landol a labda, amely kipattan az alapvonalon túlra. Ez is nagy helyzet volt, minthogy majdnem öngólt hozott össze a brazil védelem!

21. perc:

Fatih (török) kap sárgát, reklamálásért.

24. perc:

Hakan Ünsal (szintén török) kap sárgát, ezúttal visszahúzásért.

26. perc:

Bülent üti le Cafút, ő már nem kap sárgát.

Helyzetek a félidő végén

29. perc:

Rivaldo lefejeli a labdát a török tizenhatoson belül Ronaldónak, aki egy csel után hátrateszi a labdát a tizenhatos vonalánál érkező Juninhóhoz – ő pedig épphogy fölé lő. (Flash visszajátszás)

34. perc:

Szabadrúgás a brazil kaputól nem messzire: Hasan Sas ível, a török Alpay a földre kerül a tizenhatoson belül, a bíró nem ad tizenegyest (a visszajátszás alapján valószínűleg jogosan).

37. perc:

Tugay lő messziről, a brazil kapus, Marcos véd. (Flash visszajátszás)

40. perc:

Ronaldo forgolódik, “biciklizik”, majd balról gyönyörűen beível, Rivaldo érkezik, és négy méterről fejel – Rüstü elképesztő reflexszel véd! (Flash visszajátszás)

43. perc:

Rivaldo 25-ről bombáz, Rüstü – véd…

43. perc:

Ugyanabban a percben Ronaldo iramodik meg, Alpay felrúgja az utolsó pillanatban – de nem utolsó emberként. Ezért sárga lapot kap a török, Roberto Carlos pedig a szabadrúgást középre, Rüstü ölébe rúgja.

A brazilok hibáznak, a törökök gólt lőnek

Brazília-Törökország: 2-1 145. perc:

Ronaldinho elhibázza az elhibázhatatlant. Kihagyja a meccs legnagyobb helyzetét, hat méterről Rüstü térdét lövi ki, amikor egyedül vezeti a labdát kapura.

47. perc:

Hasan Sas gólt szerez. Juninho eladja a labdát saját térfelén, a török – de a német Leverkusenben szereplő – Bastürk átível a teljes brazil védelmen, és a baloldalon felfutó Hasan Sas Marcos kapus mellett a hálóba bombáz. Teljesen igazságtalan az eredmény, de ilyen a foci: félidőben a törökök vezetnek 1-0-ra! (Flash visszajátszás)

Brazil góllal kezdődik a második félidő

47. perc:

Ronaldo gyenge lövését fogja Rüstü, aki ennél már nagyobb bravúrokat is végrehajtott ezen a meccsen.

50. perc:

Rivaldo tör előre, lecselez mindenkit – a kapust is. Ronaldo odaér, ellövi Rivaldo elől a labdát, de a szinte üres kapuba sem tud betalálni, mert a védők közbevetődnek. Még ugyanebben a percben Rivaldo balról ad be, Ronaldo röptében, félfordulattal, a levegőben úszva csodálatos gól szerez: a felső sarokba teszi “kínaiból” a labdát! 1-1! Egyenlítenek a brazilok! (Flash visszajátszás)

54. perc:

Ronaldo becselezi magát a török tizenhatosra, de újabb, gyönyörű csavarását védi Rüstü.

59. perc:

Török szabadrúgás: Hakan Ünsal lövése egy pillanatra kipattan Marcosról, de végül megfogja a lövést a brazil kapus.

Rüstü, az utolsó védőbástya

60. perc:

Rüstü fogja Lucio öt méterről, szöglet utáni kavarodásból leadott lövését.

62. perc:

Rüstü védi Juninho lövését, fél perc múlva Rivaldo fejel a török kapuba, de a bíró les miatt nem adja meg a gólt. (Talán nincs igaza…)

66. perc:

Emre csavar szabadrúgásból a brazil rövidsarok mellé a jobb oldalról.

73. perc:

A csereként beállt Denilson kap sárgát, és újabb csere is történik a braziloknál: Ronaldo pihenhet, gólja után.

76. perc:

Rivaldo lő fölé, legalább harminc méterről.

81. perc:

Roberto Carlos szabadrúgását, beadását Luizao, a Ronaldo helyett beállt brazil a török kapu elől kifelé(!!!) rúgja.

Vezetnek – igazságtalanul, de megérdemelten – a brazilok

86. perc:

Kiállítják Alpayt: Rüstü rosszul rúgja ki a labdát, így Alpay, a török hátvéd az előreiramodó Luizaót csak lerántani tudja a tizenhatos vonala előtt, utolsó emberként. (Flash visszajátszás)A dél-koreai bíró azonban tizenegyest is ad (nem jogosan). Rivaldo értékesíti a büntetőt: 2-1, a brazilok javára.

91. perc:

Luizao gyenge lövését fogja Rüstü.

93. perc:

Rivaldo kiállíttatja Hakan Ünsalt. A török rárúgja a labdát, az eredetileg szöglethez készülő brazil pedig színészkedve összeesik. A dél-koreai bíró pedig kiállítja Hakan Ünsalt, így immár második igazságtalan ítéletével sújtja a török csapatot. Ugyanakkor a játék képe alapján a brazilok nem érdemtelenül nyerték meg a meccset.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik