Belföld

Új internetszolgáltató indul – forgalomtól függő szélessávú tarifák

Új, színtiszta magyar tulajdonú szolgáltató próbál szerencsét a budapesti internetpiacon : a TvNetWork Telekommunikációs Rt. modemes, mikrohullámú, bérelt vonali, kábeltévés és saját hálózati elérést is biztosít ügyfeleinek.

A 2000 októberében alakult TVNetwork túljutva az infrastrukturális háttér kiépítésének jelentős részén, úgy érzi itt az ideje áttérni a bevételtermelés fázisára: a jelenleg országszerte 1500 ügyféllel rendelkező cég célja, hogy jövő évvégére ügyfeleinek száma elérje a 20 ezret, és ezzel a középméretű cégek táborába lépjen – jelentették be a mai sajtótájékoztatón. A jelenleg 30 alkalmazottal működő cég az előfizetői tábor toborozása mellett folytatja optikai hálózatának bővítését is.

Négy megyében szolgáltatnak TVNetwork RT 2000. októberében 30 millió forintos alaptőkével alakult, jelenleg alaptőkéje 150 millió forint. A cég Budapesten, Pest, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében rendekezik szolgáltatási engedéllyel, és ötféle internetelérési módot kínál. A cég saját IP-cím tartománnyal rendelkezik, saját külföldi sávszélessége van, illetve domain regisztrációs jogosultsággal is rendelkezik. Terveik szerint idén közvetlenül is bekapcsolódnak a kábeltelevíziós szolgáltatásba.

Az első számú célpont: Budapest

Bár vidéken is igyekeznek növelni ügyfélkörüket, a terjeszkedés első számú célpontja Budapest, ahol előfizetőik száma egyelőre kétszámjegyű, és döntően a bérelt vonali szolgáltatást igénybe vevők közül kerül ki. “Célunk, hogy csekély költséggel, hosszabb távra is kiszámítható tarifával internethozzáférést biztosítsunk előfizetőiknek betárcsázásos, mikrohullámú, bérelt vonali, kábeltelevíziós vagy saját hálózati eléréssel” – mondta Saáry Réka, a vállalat marketing és üzletfejlesztési menedzsere.

Új internetszolgáltató indul – forgalomtól függő szélessávú tarifák 1Szélessávú internettarifák forgalomtól függően

Akik analóg telefonvonalon vagy ISDN-en kapcsolódnak a világhálóra, azok számára havi bruttó 2250 forintért kínál internetkapcsolatot a cég. A díj kétcsatornás ISDN kapcsolat esetén is ennyi.

A cég stratégiailag legfontosabbnak Lannet szolgáltatását tekinti: a telefondíjmentes internetkapcsolat panelházak esetében az Ethernet szabványt, családi házas övezetekben pedig az Arcnet szabványt követi. A szolgáltatás alapdíja bruttó 2500 forint, ehhez jön még a forgalomtól függő tarifa. A szélessávú szolgáltatás Szegeden már 19 ezer lakásban elvben elérhető. Még ebben a félévben átadják a pesti hálózatuk egy részét is.

Otthonra kábel, cégeknek bérelt vonal

Kínálnak kábeles internet megoldásokat is: Budapesten ez egyelőre a Sztár TV Kft. hálózatán, a XIV. és a XVI. kerületben érhető el. Az otthoni kábeles internetlehetőségek ára 2500-10 ezer forint között mozog, a tarifa, csakúgy, mint az előző megoldásnál, a forgalom függvénye.

Bérelt vonali konstrukcióikkal elsősorban az üzleti szegmenst célozzák: egyéves szerződések esetén havi nettó 50 ezer, kétéves szerződéseknél pedig nettó 43 ezer forinttól kínálnak megoldásokat 64 kbps-tól 512 kbps-ig. A cég ezen kívül mikrohullámú adatátvitellel is foglalkozik, ám Budapesten ezt a szolgáltatást hanyagolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik