Belföld

Az igazságügyi minisztérium lesz a jogalkotás központja

24.hu
24.hu

2002. 05. 06. 09:08

A kormányzat és a bíróságok kiegyensúlyozott viszonyát és a kiszámíthatóbb bírósági döntéseket igyekszik elősegíteni a leendő igazságügy-miniszter, Bárándy Péter. Evégett függetlenítené a bírósági költségvetést a kormányzattól. Tervei szerint a jogalkotás centruma ismét az igazságügyi tárca lesz, amelynek feladata kiegészülne a kisebbségi ügyek jogi vezérlésével. Fontosnak tartja a Vastagh Pál minisztersége alatt elkezdett igazságügyi reform felélesztését-folytatását, így az öt ítélőtábla felállítását és - az új Btk. mellett - korszerű büntetőeljárás-jog megalkotását. Támogatja a nyomozati szervek áttekinthető átrendezését. Úgy véli: a jogsértésekre nem csupán a végrehajtandó szabadságvesztés lehet az egyetlen válasz. [Világgazdaság]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.