Belföld

Graffiti az örökkévalóságnak

Május elsején a graffiti szerelmeseit a Rottenbiller utcai MAGHÁZ garázsában 350 m2 felület várta hogy megőrizze az örökkévalóságnak korunk nagyon izgalmas városi szubkultúrája, a graffiti legjobbjainak munkáit.

A kortárs magyar építészet egyik legjobbja, Dévényi Tamás által tervezett, nemrég felépült Rottenbiller utcai Első MAGHÁZ máris hírnevet szerzett. A ház építői úgy vélik, a graffiti és a város viszonya nem harc, hanem együttműködés: ezért vette figyelembe a Magház vezető tervezője, a hatalmas teremgarázs falfelületein, a graffiti lehetőségeit. A verseny témája: “a városlakó” volt. A zsűri tagjai: Révész László festő, Dévényi Tamás építész, Bojár Iván András, az OCTOGON főszerkesztője, művészettörténész, Kieselbach Ákos graffiti gyűjtő (9 éves) az elkészült munkák alapján egy fődíjat ( digitális fényképezőgép) – és 5 nívódíjat (Diskman) osztottak ki, összesen 500.000,- Ft értékben. A verseny győztesei Jánossy Gábor, Fejes András és Recska Attila volt.
A verseny támogatói – Magház Rt., Belton, BIZO, Red Bull, 3M, Mölnlycke – festéket, védőmaszkot is biztosítottak az indulók számára, illetve valamennyi résztvevőnek emléktárgyakkal (T-shirt, stb) kedveskedtek.
(http://www.maghaz.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik