Belföld

MAgyar Környezeti Kultúráért Egyesület 1 % kérés

Bemutatkozik a MAKK Egyesület.

A környezeti kultúra hatékonyabb fejlődése, szinvonalának emelése és az Európai Únió környezetvédelmi integrációjához való kapcsolódási folyamat elősegítése érdekében – környezet és természet védelem iránt elkötelezett – önkéntesek egy olyan nyitott nonprofit független társadalmi szervezetet hoztak létre, mely elősegíti a fenti célok elérését, elsősorban nevelési, oktatási, képességfejlesztési és ismeretterjesztési programok szervezésével a környezetvédelem, természetvédelem, állatvédelem, természettudományi tudományos kutatás és fejlesztés illetve az euroatlanti integráció elősegítése vonatkozásában.
Ennek megfelelően az alábbi főbb munkaprogramokat dolgoztuk ki, melyeket folyamatosan fenntartani és nyitott módon fejleszteni kívánunk:

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDATFORMÁLÁS, esztétikai nevelés elősegítése, a környezetkultúrához kapcsolódó ismeretterjesztés – elsősorban az ifjúság körében, játékos formában – a városi, falusi, mezőgazdasági, ipari és természeti környezeti kultúra színvonalának emelése érdekében. Ifjúsági Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Recycle-Reuse-Reduce” – a továbbiakban 3R” – Ki Mit Tud szevezése.

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓS ADATBÁZIS létrehozása – 3R-el kapcsolatos kapcsolatos – információ gyűjtése, rendszerezése, köznyelven történő bemutatása és terjesztése a megfelelő médiumok segítségével. Modern környezetvédelmi technológiák ismertetése, terjesztése és esettanulmányok bemutatása.

MAGYAR ÉS EU KÖRNYEZETVÉDELMI JOGSZABÁLYOK és rendelkezések ismertetése, különös tekintettel az ISO 14000 Környezetorientált Irányítási Rendszer”, az EQM European Quality Management” előírásaira és a fenntartható ipari, gazdasági és társadalmi fejlődés érdekében módosítás alatt lévő EU környezetvédelmi jogszabály tervezetekre.

MAGYAR IPARI TALÁLMÁNYOK ÉS UJÍTÁSOK megvalósításának támogatása, különös tekintettel a környezetvédelemmel kapcsolatos találmányokra és ujításokra.

A MAKK Egyesület nyitott szervezet

Szívesen látunk minden olyan természetes és jogi személyek csatlakozását akik egyetértenek a környezetvédelem és a természetvédelem kiemelt fontosságával és ennek érdekében a munkaprogramok kialakításához és megvalósításához tevőlegesen is hozzá kívánnak járulni, ki-ki a saját lehetősége és legjobb tudása szerint, a sokféleség fejlesztő hatású” elv figyelembevételével.

A MAKK Egyesület munkaprogramjai nem kötöttek

Az alap munkaprogramok elsősorban irányelveket tartalmaznak, ezen belül a sokféleség fejlesztő hatású” elv figyelembevételével egyéni elképzeléseket is ki lehet alakítani, amennyiben ezek közösségi vagy társadalmi érdekeket is szolgálnak. Szívesen látjuk az egyesületi tagok és a külső csatlakozók egyéni munkaprogram javaslatait.

A MAKK Egyesület önfinanszírozó független szervezet

A munkaprogramok megvalósításának és fenntartásának független finaszírozása önkéntesek munkájából, pályázatokon elnyerhető állami támogatásból és közadakozásból történik.

A MAKK Egyesület a rendelkezésére álló forrásaiból saját pályázati rendszerében anyagilag is támogatja a legjobb MAKK Aranytölgyfa Zöld Termék”, 3R, találmányi és/vagy egyéb szakmai megoldásokat.

MAKK ARANYTÖLGYFA ZÖLD TERMÉK”

A MAKK Egyesület finansziális támogatói bármely típusú
zöld” termékeikre és szolgáltatásaikra hálózatunkon keresztül
jelentős értékű marketing lehetőségekhez juthatnak

Finansziális támogatóink jelentős értékű és széleskörű marketing lehetőséghez juthatnak a MAKK hálózatán keresztül, amennyiben bármely típusú termékeik és szolgálatatásaik megfelelnek a MAKK Aranytölgyfa Zöld Termék” környezettechnikai szempontból minősített szakmai kritériumának és viselik a MAKK Aranytölgyfa Zöld Termék” emblémáját.

Soméus Edward
Elnök

MAKK Egyesület”
TEL.: (06-20) 333 3731, FAX: (06-1) 424 0224
CÍM: 1222 Budapest, Széchenyi u. 59.
E-mail: edward@terrenum.net

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik