Belföld

A jövő mérnökgenerációjáért

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének célja nemzetközi együttműködés keretében a hazai műszaki jellegű felsőoktatási intézmények diákjai gyakorlati oktatásának, képzésének segítése, kiegészítése.

Az IAESTE-t (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) 67 tagországból álló világszervezet, magyar tagozata az IAESTE Hungary – Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete.

Egyesületünk politikamentes, nem profitorientált diákszervezet. Célunk, hogy a mérnökhallgatók nemzetközileg is elismert, hasznosítható tudással hagyják el a felsőoktatási intézmények kapuit.

Az IAESTE-t 1948-ban 10 európai ország alapította Londonban, a mérnökhallgatók szakmai cseregyakorlatának lebonyolítása céljából és a nemzetek közötti együttműködés fejlesztésének érdekében. A ma már 5 kontinens 86 országát magába foglaló non-profit világszervezet a Föld több száz műszaki jellegű felsőoktatási intézményében megtalálható, amely 1983 óta Magyarországon is működik.

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete 1999-ben a kiemelkedően közhasznú szervezetek közé lépett, ami 5 fő tevékenységünk még sikeresebb működését segíti.

TEVÉKENYSÉGEINK:

Egyesületünk fő programja a NEMZETKÖZI SZAKMAI GYAKORLATCSERE PROGRAM, amely által 1948 óta a világ 250 000 diákja Magyarországi tekintetben évi 300 diák utazhatott külföldre, hogy valamely cégnél, illetve intézménynél a tanulmányaihoz illeszkedő szakmai gyakorlaton vegyen részt.

A SZAKMAI KÉPZÉSI PROGRAM az Egyesület átfogó, széleskörű programja, amellyel a mérnökhallgatókat célozzuk meg. Az általunk szervezett gyárlátogatásokkal, konferenciákkal, kiállításokkal, valamint az IAESTE által elismert rendezvények propagálásával a hallgatói és a vállalati szféra közötti szakadékot kívánjuk áthidalni, mindkét fél számára a lehető legelőnyösebb módon.

Az ÁLLÁSBÖRZÉK célja a végzős hallgatók sikeres elhelyezkedésének támogatása. Továbbá az alsóbb évesek számára lehetőséget biztosítanak, hogy még tanulmányi idejük alatt kapcsolatot építsenek ki leendő munkaadóikkal, és ezzel párhuzamosan fel tudjanak készülni későbbi álláskeresésre.

A BELSŐ KÉPZÉSI PROGRAM hivatott a felsőoktatási tananyagok között általában nem szereplő, viszont az álláskeresésben, illetve a jövőbeli munkahelyen elengedhetetlenül fontos ismeretek továbbítására a mérnökhallgatók felé.

Az ÁLLÁSVADÁSZ magyar diákoknak nyújt segítséget, hogy itthon a diploma megszerzése után céljaiknak és képességeiknek megfelelő álláshoz jussanak, és hogy a cégek is megtalálják elvárásaiknak legjobban megfelelő új kollégájukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik