Belföld

Indul az MFB átvilágítása

24.hu
24.hu

2002. 02. 25. 08:47

[FN] Ma indul a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tevékenységének vizsgálata. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a kereskedelmi bankoktól eltérően nem az eredményes működés feltételeit, hanem a bank speciális tevékenységeinek körülményeit ellenőrzi. A vizsgálatot a korábban felkért Arthur Andersen könyvvizsgáló cég helyett a PSZÁF munkatársai végzik. A Magyar Hírlap kérdésére a PSZÁF sajtóosztályán megerősítették, hogy az ellenőrzés csoportszintű lesz, vagyis nemcsak a bankot, de annak egyes leányvállalatait is górcső alá veszik. Elmondták, hogy most csak az MFB két legnagyobb cégét: a work-out tevékenységet végző Magyar Követeléskezelő Rt.-t, (MKK) és a Magyar Befektetési és Vagyonkezelő Rt.-t (MBV) érinti a vizsgálat, a többi céget nem. Ez azt jelenti, hogy a csoportszintű vizsgálat nem terjed ki a bank tulajdonában levő Konzumbankra, a Nemzeti Autópálya Rt.-re és más, az MFB portfóliójában levő cégre. (Ez utóbbiak száma még ma is meghaladja a hatvanat.) [Magyar Hírlap]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.