Belföld

Korcs szerelmek – Elveszett illúziók

Mexikóváros a szélsőségek földje. A kiváltságos gazdagoké és az emberhez méltatlan körülmények között tengődő szegényeké. Inárritu megrázó eseményeket felvonultató társadalmi drámája nagyrészt a város "vadabb oldalán" játszódik.

Korcs szerelmek  – Elveszett illúziók 1Három élet kudarcai, látszólagos és valódi boldogsága bonyolódik egymásba, s a szálakat lassan bogozza szét a rendező. Octavio, a tinédzser srác családjával a mindennapi megélhetésért küzd. Kutyájában látja boldogulásának utolsó reményét. Gyilkos viadalra nevezi be – ezt a film naturális valójában tálalja elénk -, hogy pénzt nyerjen, és bátyja feleségét megszöktetve elmeneküljön a nyomorból. A másik szálon Daniel hagyja maga mögött szerető családját, hogy életét Valériához, az ünnepelt modellhez kösse. Boldogságuk azonban ideiglenes: Valéria egy végzetes baleset következtében nyomorékká válik. A harmadik élet, ha lehet, még az előző kettőnél is magányosabb. “El Chivo”, a hajléktalan, börtönviselt, kiöregedett gerillaharcos családja számára halott. Lányát, feleségét elhagyta, és bérgyilkossággal keresi a kenyerét. Kudarca állandóan kísérti, ám egy napon megtalálja Octavio sebesült kutyáját, gondoskodik róla, s közben sikerül lelke fájdalmára is gyógyírt találnia.

Alejandro Gonzáles Inárritu mesterien zsonglőrködik az érzelmekkel ebben a fordulatos, olykor mulatságos, mégis rendkívül mély történetben. Hatásos és hosszú – csaknem két és fél órás – filmje után a néző ülve marad, elmereng és végigolvassa a mexikói színészek jól csengő neveit.

Korcs szerelmek – Amores perros, 2000. Színes, mexikói film, 147 perc. Rendező: Alejandro Gonzáles Inárritu. Főszereplők: Emilio Echevarria, Gael Garcia Bernal, Goya Toledo, Alvaro Guerrero, Vanessa Bauche. Forgalmazza a Budapest Film.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik