Belföld

Új értékesítési és marketingigazgató a Rába Futómű Kft-nél

A Rába Rt. stratégiájában kiemelt szerepet szán a vevők teljes körű kiszolgálásának. Ennek érdekében fejleszti szervezetét, különösen a kereskedelmi és marketing tevékenységet. A Rába Futómű Kft felső vezetésében most újabb, nagy járműipari tapasztalattal rendelkező szakember állt munkába, hogy szakértelmével, tudásával segítse a Rába Holding céljainak megvalósítását.

2002. január 14-től dr. Szőcs Károly a Rába Futómű Kft. értékesítési és marketingigazgatója. A harminchét éves szakember a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett járműgépészmérnöki diplomát, ezt követően gépjármű-szerkezettant oktatott a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán. Ösztöndíjjal egy évet Németországban töltött a TÜV-Rheinlandnál, majd a Műegyetemen doktorált. 1994-ben a TÜV Hannover Kft. tudományos főmunkatársa lett. 1995-ben Kecskeméten állt munkába a Knorr-Bremse magyarországi cégénél. Kezdetben vevőtanácsadó volt – ekkor került először kapcsolatba a Rábával. Szerepet vállalt a tárcsafékek bevezetésében és értékesítésében. Egy év elteltével a vevőszolgálatot irányította, hogy aztán újabb egy év múlva az értékesítési és marketing szervezetet vegye át.

A Knorr-Bremse két évvel ezelőtt a marketing és fejlesztés érdekes kombinációjával alkotott új szervezeti egységet. Ennek célja az volt, hogy a fejlesztés még közelebb kerüljön a vásárlókhoz és a piachoz. Munkája során a közvetlen értékesítésben főként Kelet-Európában szerzett tapasztalatot, ám fejlesztési projektekben nagy nyugati cégekkel is kapcsolatban állt.

Pályafutása – remélhetőleg újabb sikerekkel – most a Rába Futómű Kft-nél folytatódik.

Céginformáció:
A Rába az egyik legnagyobb magyar járműipari vállalat, amely futóműveket, járműalkatrészeket, haszonjárműveket és motorokat gyárt. A legjelentősebb önálló futómű-gyártók egyike a világon. A Rába vezető európai személy- és haszongépjármű-gyártóknak értékesít alkatrészeket. A mintegy 5700 dolgozót foglalkoztató Rába székhelye Győrben található. Ez a térség erősen fejlődő infrastruktúrával és logisztikai előnyökkel rendelkezik.
A Rába több mint 100 éves tapasztalatokkal rendelkezik az iparágban, sikere emellett a megrendelői igényekhez való rugalmas igazodásában, a legmodernebb technológiák alkalmazásában és termékeinek gyors piacra juttatásában rejlik. 1997-ben történt privatizációja óta a Rába erősen export-orientált, a külpiacokra irányuló szállítások jelenleg az éves eladások 60 százalékát teszik ki. A Rába több mint 40 országba exportál, melyek közül az Egyesült Államok és a nyugat-európai országok piaca a legjelentősebbek.
A Rába részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik. A Rába részvények jelentős növekedési potenciált képviselnek, és egyre nagyobb számú értékpapír-befektetőnek keltik fel érdeklődését, mert egyaránt kínálják egy felzárkózó piac, és egy komoly hagyományokkal rendelkező, világszínvonalú gépjárműipari holding nyújtotta előnyöket.
A Rába Rt. meghatározó tulajdonosai: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata (11,13%), Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (10,55%), DRB Hicom Group (10,55%), Graboplast Rt. (8,38%).

További információ:
Dusza András, kommunikációs vezető
Rába Rt.
Tel: 96/622-322

Ajánlott videó

Olvasói sztorik