Belföld

Sikeresen zárta első évét a Grepton Informatikai Rt.

2002. március 1-én lesz egy éve annak, hogy a Protomix* szoftver üzletága GREPTON Informatikai Rt. néven önálló cégként folytatja tevékenységét.

Az elmúlt évben a cég folyamatos növekedésének és piaci pozíciójával kapcsolatos erősítésének köszönhetően mára a Grepton Rt. Magyarország első számú Microsoft megoldásszállítója. Ez több mint 200 projektet, 30 elégedett ügyfelet (pl.: Pannon GSM, Vodafone, VITUKI, MNB, MTI, Bábolna, MALÉV), számos partnert (Microsoft Consulting Services, Compaq, Dataware), és számtalan sikert, többek között a Microsoft Gold Partneri cím elnyerését is jelenti.

“Ez alatt a nem egészen egy év alatt elsősorban a mátrix szervezet kiépítésének befejezésére, a kereskedelmi terület beindítására és a belső beruházásokra összpontosítottunk.” – mondja Nemes Áron, a Grepton Rt. stratégiájáért felelős partnere. “Sor került a kereskedelmi és a szakmai területekért felelős igazgatói pozíciók betöltésére, s befejeződött a jelenleg 116 fős cég szervezetének átalakítása, s felkészítése a további növekedésre.”
A Grepton fejlesztésének egyik fontos lépése, hogy 2002. januárjában a Hypermedia Systems tíz meghatározó szakembere csatlakozott a céghez. Dr. Matlák Tamás és munkatársai belépése tovább erősíti a Grepton szakmai csapatát és piacvezető pozícióját. A termékfejlesztési know-how és tapasztalat bevonását a Grepton elsősorban a banki területen kívánja kamatoztatni.
“A belső beruházások mellett az éves eredményünkben is sikerült terveinket túlszárnyalni.” – mondja Süli András, a gazdasági és marketing területekért felelős partner. A tervezett 550 millió forinttal szemben a Grepton 650 millió forintos bevétellel zárta az első évét.
Termékek tekintetében is jelentős fejlődést tudhat maga mögött a cég. A hazai piacon sikerrel bevezetett saját fejlesztésű megoldásaik – az e-xPRESSive szerkesztőségi és portál megoldás, a FloppyGuard adatvédelmi megoldás és a Qualitycator elnevezésű, elektronikus oktatási rendszer – mellett az ügyfelek teljes megoldásokat célzó projektjeivel párhuzamosan két külső termék egyedüli magyarországi képviseletét is ellátják. Ezek: a NetIQ rendszer-felügyeleti termékcsoport és az Ultimus workflow megoldása.
A 2002-es év projektjeivel kapcsolatban Rónai Balázs, a szakmai és a kereskedelmi területekért felelős partner a következőket emeli ki: “A Grepton mindig is a magas színvonalú szolgáltatásairól volt ismert és elismert, és a 2001-es évben megtett fejlesztések is részben ezt a területet erősítik. 2002-ben ügyfeleink előtt attól függően, hogy korábban milyen lépéseket tettek már meg, olyan kihívások szerepelnek, mint az infrastruktúra upgrade-elése Windows 2000/XP/.Net környezetre, az alkalmazások integrációjának megkezdése illetve folytatása, vagy a meglévő rendszerek stabilitásának, az üzemeltetés minőségének javítása. A szolgáltatások mellett természetesen folytatjuk a termékfejlesztési vonal erősítését is, az idei évben egy e-banking és egy iratkezelési rendszer megjelenése várható.”
A szakmai konkrétumokra is kíváncsi szakembereknek és informatikai döntéshozóknak jó hír a Grepton azon bejelentése, hogy a cég a .NET technológia legnagyobb hazai kompetenciaközpontjának létrehozását tervezi, amelynek célja a .NET framework-ben megfogalmazott megközelítési módok konkrétumokra való lefordításának támogatása a vállalat ügyfelei és más, akár konkurens fejlesztő cégek számára is. “Ennek érdekében a Grepton az “elő-.NET” alapú fejlesztések elindításán kívül egy a .NET technológiáról szóló könyvsorozat megjelentetésébe kezdett, melynek “Fejlesztői infrastruktúra 1.” című kötete március elején jelenik meg” – tudtuk meg Novák István technológiáért felelős partnertől, aki a könyvsorozat egyik szerzője és szerkesztője.

A Grepton alapfilozófiája mindazonáltal továbbá is változatlan:

“A Grepton küldetésének tekinti, hogy új ötletekkel és eszközökkel, munkatársainak alkotó tevékenységével lehetővé tegye ügyfelei számára, hogy saját céljaik elérésére összpontosíthassanak.
Tapasztalatával, rugalmasságával, korrektségen alapuló üzleti filozófiájával biztosítja partnerei folyamatos elégedettségét.”

A Protomix* cégcsoport jelenlegi összetétele:
Profil Training Kft.
HR tanácsadás, tréning

Profartis Creative Design Kft.
Grafikai tervezés

Digitrade Kft.
Hardver támogatás és karbantartás

San Elmo Lithuania
Szoftver fejlesztés és hardver karbantartás

GREPTON Informatikai Részvénytársaság adatai:
Alaptőke: 77 millió Ft
Megalakítva: 2001. január 30.
Tényleges működés: 2001. március 1.
Tulajdonosok:
Nemes Áron, partner
Novák István, partner
Rónai Balázs, partner
Süli András, partner
Protomix Részvénytársaság
Munkatársak: Állandó munkatárs: 116 fő. Ebből 6 vezető, 6 adminisztrációs munkakör, a többi szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező szakmai munkatárs.

###

GREPTON Rt. (http://www.grepton.hu ):
A Grepton Rt. az 1977-ben alapított Protomix Rt. szoftver üzletágának önállósulásával jött létre 2001. márciusában. A Grepton kizárólag professzionális IT szolgáltatásokkal foglalkozik, minőség iránti elkötelezettségének egyik bizonyítéka a Gold Certified Partner for Support Services cím, amely a Microsoft részéről annak elismerését jelenti, hogy nem csak az alkalmazásfejlesztés, de az üzemeltetés – támogatás területén is a Grepton a Microsoft első számú partnere. 2001 szeptemberétől a Grepton a NetIQ rendszeradminisztrációs – és felügyeleti termékek, 2002 januárjától pedig az Ultimus workflow megoldások hivatalos magyarországi képviselője.

További információval Süli András szolgál a 204-7730-as telefonszámon vagy az asuli@grepton.hu e-mail címen.
A céggel kapcsolatos bővebb tájékoztató a http://www.grepton.hu weboldalon olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik