Belföld

A Sun Microsystems Kft. 2002. pénzügyi évének második negyedéves eredményei

A cég fennállásának második legerősebb negyedévét zárta. A Sun Microsystems Kft., mint a hálózati informatika vezető hardver- és szoftverszállítója tájékoztatást adott a cég 2001. december 31-én zárult, 2002. pénzügyi év második negyedévének eredményeiről.

Az anyavállalat által kitűzött pénzügyi céloknak eleget téve, a Sun Microsystems hazai leányvállalata fennállása óta a második legerősebb negyedévét ünnepelhette a termékekre és szolgáltatásokra beérkezett megrendelések tekintetében. Az előző év azonos időszakának rekordját követően az idei év második negyedéve is rekordként vonul be a cég hazai történetébe, ugyanis a nemrégiben zárult negyedéves időszak a cég életében eddig példátlan, mitegy két és félszeres növekedést mutat a pénzügyi év első negyedévéhez képest a termékek értékesítése terén. Hasonlóan jó eredményt ért el a hazai Sun rendszertámogatást végző Enterprise Services és a platform-integrációval foglalkozó Professional Services üzletága, melyek egyenként 26% és 28%-kal növekedtek az előző pénzügyi év azonos időszakához képest, és amely növekedési ütem a Sun magas szintű szolgáltatásai iránt mutatkozó növekvő igényt jelzi.

A termékek tekintetében a cég a 2001 tavaszán bejelentett, nagygépes tulajdonságokkal bíró, de a közepes teljesítményű UNIX szerverek árkategóriájában értékesített SunFire Midframe” szerverek jelentették a bevételek kiugró növekedésének alapját. A második negyedév slágerterméke pedig a 2001. őszén piacra dobott SunFire V880 kiszolgáló volt, amely a UNIX gépekre jellemző innovatív technológiai megoldást, magasfokú rendelkezésre állást és biztonságot, továbbá a Sun egyedülálló méretezhetőségét nyújtja a hasonló kiépítettségű Intel alapú szerverek árkategóriájában. Ugyancsak sikeres negyedévet zárt a hazai vállalat új SunONE (Sun Open Net Environment) szoftver-startégiája tekintetében, hiszen számos ügyfelének nyújtott a SunONE építőelemeit jelentő iparági szabványként elfogadott JAVA alapú és az iPlanet termékeire épülő teljes hardver és szoftvermegoldást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik