Belföld

A Synergon Kortárs Galéria

A Synergon Informatika Rt. fontosnak tartja, hogy tevékenységével ne csak Magyarország informatikai fejlődéséhez, s az informatikát alkalmazók sikereihez járuljon hozzá, hanem olyan közcélokra is áldozzon, amelyek a társadalom szélesebb rétegének nyújtanak élményt és szórakozást.

Felelősséggel vállalunk részt tágabb közösségünk életében. Szívesen szolgálunk és ismerünk el értékteremtő célokat. A Synergon hat fő értékre alapozza piaci és társadalmi megjelenését, tevékenységét. Ezek közül az egyik értékünknek valljuk a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében támogatjuk a kultúrát, különösen a kortárs magyar művészetet.
A Synergon a kultúra támogatásának érdekében indította útjára Synergon Kortárs Galéria-kezdeményezést. Az állami mecenatúra forrásait kiegészítve fontos feladatunknak érezzük, hogy a mai magyar művészet fejlődéséhez segítő kezet nyújtsunk.
Az 1998-ban életre hívott, háromhavonta megújuló kiállítás-sorozattal az anyagi támogatás mellett a magyar művészet ismertségét szeretnénk növelni. A galériával egyfelől nyilvánosságot biztosítunk, a Magasyn című negyedéves kiadványunkban bemutatkozási lehetőséget nyújtunk egy-egy művész számára, másrészt a kollégák szavazatai alapján megvásárolunk egy-egy alkotást.
A művész kiválasztásában fontos szerepet játszik, hogy elsősorban magyar képzőművészek támogatását tekintjük feladatunknak, kortárs – a ma mecénásainak felelőssége elsősorban a ma alkotásainak, értékeinek megőrzésére vonatkozik – és elismert legyen – azon műértők szakértelmére támaszkodunk, akik hivatásuknál fogva képesek megkülönböztetni a valódi értéket a talmitól.
Eddigi kiállítóink voltak:

Segesdi György, Érdemes Művész,
Lossonczy Tamás, Kossuth-díjas,
Csík István, Munkácsy-díjas,
Kozma István,
Kocsis Imre, Munkácsy-díjas,
Sinkovics Ede,
Gerzson Pál, Érdemes Művész,
Veress Pál, Érdemes Művész,
Bartl József, Munkácsy-díjas
Szilárdi Béla
Banga Ferenc, Munkácsy-díjas
Lux Antal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik