Belföld

Yukosz a magyar gyermekekért

Az "Új Civilizáció" rendezvényeibe - Oroszországban és külföldön - eddig több mint 220. 000 gyermeket vontak be. A mozgalom 2000-ben Magyarországon is megjelent.

Balatonfüreden a Yukos segítségével táborozást szerveztek orosz gyerekek számára. Ennek sikerén felbuzdulva 2001 nyarán már közös orosz-magyar tábor nyílt meg, ahol számos hasznos ismeret megszerzésén túl a gyerekek között mély barátságok szövődtek.

A Yukos Oroszország második legnagyobb olajvállalata, a világ olajiparának egyik kulcsszereplője. 2000-ben 49,5 millió tonna nyersolajat hozott a felszínre, 11,4%-al többet mint 1999-ben. A cég 2001-ben 56,5 millió tonnás kitermelést tervez. Adózás utáni nyeresége meghaladja a 3 milliárd dollárt.

A Yukos, a MOL legnagyobb beszállítójaként a hazai kőolaj-ellátás 70%-át biztosítja. A vállalat, magyarországi szerepvállalását erősítendő 1999-ben nyitotta meg Közép-kelet-európai képviseletét Budapesten.

A cég szponzorálási politikájában nagy hangsúlyt kap az ifjúság nevelése, támogatása. Ezek közül is kiemelkedő szerepe van az “Új Civilizáció” nevű kezdeményezésnek, amely a jövő nemzedékét egészséges életmódra, a devianciák elutasítására neveli. Az általános iskola felső tagozatába járó gyerekek játékos formában, táborozás keretében sajátítanak el alapvető közgazdasági, jogi, államszervezeti, civil, ökológiai ismereteket, amely segíti őket a társadalmi beilleszkedésben, később pedig a társadalom aktív formálásában.
Az “Új Civilizáció” rendezvényeibe – Oroszországban és külföldön – eddig több mint 220. 000 gyermeket vontak be. A mozgalom 2000-ben Magyarországon is megjelent. Balatonfüreden a Yukos segítségével táborozást szerveztek orosz gyerekek számára. Ennek sikerén felbuzdulva 2001 nyarán már közös orosz-magyar tábor nyílt meg, ahol számos hasznos ismeret megszerzésén túl a gyerekek között mély barátságok szövődtek.

A cég a sport nagyvonalú támogatója is. Aktívan segíti a hazai Street Ball mozgalmat, elsősorban annak vidéki rendezvényeit. Csakúgy mint tavaly, az idén is névadó szponzora Magyarország egyik legnépszerűbb, amatőröket és profikat egyaránt felvonultató eseményének a Yukos Kelet-Nyugat Kosárlabda Gálának. Ezzel a cég reményei szerint új tradíciót teremt. A téli iskolai szünetben, tehát ideális időpontban, december 29-én megrendezendő sportgála megmozgatja a hazai kosárlabda-világot. Az Ifjúsági és Sportminisztériummal, valamint a Sportgroup Kft-vel közösen létrehozott gálát a PR Reklám Bt. szervezi, amely a Yukos számára is végez promóciós szolgáltatásokat. Tavaly több ezer fiatal váltott jegyet a sporteseményen kívül koncertet, akrobata bemutatót és egyéb látványos eseményeket felvonultató gálára. A telt ház a szervezők szerint idén is garantált.

A Yukos e két, a hazai ifjúság egészségre nevelésében úttörő és egyedülálló szerepet játszó kezdeményezéssel tradíciót teremt és példát kínál a hazai vállalatok számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik