Belföld

Az ISDN a vezető hozzáférési mód

Még a nagyobb magyar cégek sem kényeztetik el alkalmazottaikat villámgyors internet-hozzáféréssel - derül ki a BellResearch tanulmányából.

Az ISDN a vezető hozzáférési mód 1Az ötven fő feletti, internet hozzáféréssel rendelkező vállalatoknak csupán 30 százaléka kapcsolódik a világhálóhoz 64 kb/s-nál nagyobb sávszélességgel – derül ki a Bell Research legfrissebb tanulmányából.

A 459 vállalat adatait tartalmazó minta szerint a cégeknél párhuzamosan vannak jelen a hagyományos modemes, illetve a fejlettebb kapcsolódási lehetőségek. A válaszadó cégek 42 százaléka internetezik modem segítségével hagyományos analóg vonalon, ám csupán 26,5 százalékuknál 56 kb/s a maximális sávszélesség.

Az ISDN a vezető hozzáférési mód 2A modemet használó cégek egy része ISDN-kapcsolatot is fenntart: közel minden második válaszadó vállalatnak van ISDN vonalas internet-hozzáférése. A bérelt vonali hozzáférés – réz érpáron, optikai kábelen vagy mikrohullámon – a vállalatok egy negyedére jellemző. Közülük csupán 13 százalék sávszélessége haladja meg a 128 kb/s-ot.

Ha a 300 főnél több alkalmazottat foglalkoztató cégeket külön vizsgáljuk, az internetezés feltételei kevésbé “kőkorszakiak”. Ezeknél a vállalatoknál a domináns hozzáférési mód a bérelt vonal (60 százalék).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik