Belföld

A Hungary.Network Rt készítheti az első magyar metakeresőt

Az ingyenes szolgáltatás 2002. júniusától áll majd a nagyközönség rendelkezésére. A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságának a Széchenyi-terv keretében kiírt pályázatára a Hungary.Network Rt. egyedülálló ötletére hagytak jóvá támogatást.

A kifejlesztésre váró ingyenes magyar nyelvű metakereső használatával a felhasználó által megadott szó vagy szavak alapján egyidejűleg több internetes kereső adatbázisában keres majd, úgy, hogy a találatokat fontossági sorrendben jeleníti meg.

Hiánypótló szolgáltatás beindításán dolgozunk, hiszen a magyar honlapokat metakeresővel eddig nem lehetett keresni, jelentette ki Radnai Tamás a Hungary.Network Rt. ügyvezető elnök, vezérigazgatója. Az új szolgáltatás kétféle, kliens illetve szerveroldali változatban válik majd elérhetővé. A kliensoldali alkalmazást bárki letöltheti saját számítógépére és a programot onnan futtathatja. A szerver oldali változat indításához elegendő egy böngészőprogram is. Mindkét rendszert platform-független Java programnyelven készítjük el, így a program a legtöbb operációs rendszer alatt zökkenőmentesen futtatható lesz. Mint ahogy a Heuréka és a HUDIR esetében is tesszük, munkatársaimmal komoly figyelmet fordítunk a felhasználói visszacsatolás kiértékelésére, melynek eredményeként a találati arány pontossága növelhető.

Az alkalmazás teljes mértékben adaptálódik majd a magyar nyelv speciális környezetébe. A keresőprogramba ágyazott szóvégmutató és szinonima szótárak segítségével a kereséskor javul a találati arány. Az ügyfélbarát, testre szabható komplex alkalmazás bármikor bővíthető lesz újabb keresőprogramokkal, úgy, hogy a meglévő keresőket automatikusan frissíti. A magyar keresőkön túl a program a külföldi keresőket is bevonhatja a keresésbe. A keresőprogramok forráskódja, valamint a találati halmazok elmenthetőek lesznek.

Az 1995-ben betéti társaságként megalakult Hungary.Network Informatikai Rt. 50 millió Ft alaptőkével rendelkező, folyamatosan növekedő, tekintélyes fejlesztési, ügyfélszolgálati háttérrel rendelkező, komplex online informatikai megoldásokat szállító vállalkozás. Az indulásakor még ismeretlen, mára hírnevet szerzett vállalat referencialistáján többek között olyan neves cégek szerepelnek, mint az ÁB Aegon, a Shell, a Westel, a Graphisoft, a DunaTV vagy a Richter Gedeon Rt. Kereső- és katalógusszolgáltatásait, a Heurekát, illetve a Hudirt, a magyar web legelterjedtebben használt keresői között tartják számon. A Hungary.Network Informatikai Rt. kiterjedt tevékenységi köre magában foglalja különféle, hozzáadott értékkel rendelkező webes alapú technológiai megoldások, eljárások fejlesztését, teljeskörű online megoldások megvalósítását, valamint online marketingszolgáltatásokat is. Ügyfelei részére a technikai megoldásokon túl teljeskörű és folyamatos tanácsadást is kínál, melynek keretében a projektet érintő számos területen, így az online kommunikáció, PR és marketing kérdéseiben, sőt, esetenként az Ügyfél szakmájához kapcsolódó területeken is rendelkezésre áll, így járulva hozzá ügyfelei sikeréhez. A Hungary.Network valódi innovatív cég. Tevékenysége állandóan új és új kihívást jelent munkatársainak, lehetőséget adva arra, hogy kreativitásukat, leleményességüket változó területeken alkalmazhassák. Csapatunk magasan képzett szakemberekből áll, akik mindig tudásuk legjavát adják, így csúcsminőségű megoldások sorozatát hozzák létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik