Belföld

Véget vetnek a vandalizmusnak

"Véget vetünk a vandalizmusnak, a nézők hamarosan újra biztonságban, kultúrált körülmények között szurkolhatnak" mondta Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter azon a rendezvényen, amelyen a sportszakma és a sajtó képviselőinek mutatták be a stadionrekonstrukciós program egyik legfontosabb elemét képező egységes jegyértékesítő, beléptető és törzsszurkolói rendszert.

“A magas színtű, nemzetközi referenciákkal alátámasztott informatikai rendszer segítségével a magyar focipályákon végre újra a sporté és sportszerető közönségé a főszerep” tette hozzá a sportminiszter.

Deutsch Tamás elmondta, hogy a rendszer segítségével megoldhatóvá válik a belépőjegyek központi nyilvántartáson alapuló értékesítése, illetve a törzsszurkolói hálózat kialakítása is. Balázs Csaba, a Sportfolió Kht. ügyvezető igazgatója szerint a beléptető rendszer és a térfigyelő technika telepítése és alkalmazása végérvényesen kiszorítja majd a huliganizmust és vandalizmust a magyar sporteseményekről. “A T Systems debis Dataware által szállított informatikai rendszer egy újabb lépés az európai élvonal irányába” tette hozzá Balázs Csaba.

A vandalizmus visszaszorításával a stadionok rongálása is jelentősen csökken majd, ami számottevő megtakarítást jelent a tulajdonosoknak, illetve a futballhuliganizmus megszüntetése vonzóbbá teszi a sportágat az üzleti befektetők körében. A központi nyilvántartásnak köszönhetően egyszerűvé és nyomon követhetővé válik a klubok egymás közötti elszámolása és a szurkolóknak az egyes eseményeken való részvétele, ami tovább erősítheti a klubok törzsszurkolói rendszereit. A rendszer a labdarugó mérkőzéseken kívül más sportágak, rendezvények, események rendezőinek is biztosítani tudja, hogy csak azok tudjanak bejutni a stadionokba, akik érvényes jeggyel rendelkeznek, és csak ott tudjanak helyet foglalni, ahová a jegyük szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik