Belföld

Víz, csökkentett deutériummal

A rákos megbetegedés az egyik vezető halálok Magyarországon.

1993 és 2001 között mintegy háromszázezer ember halálát okozta ez a mind a mai napig gyógyíthatatlan betegség. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik ember rákban halt meg.

A rosszindulatú daganatos betegségek közös tulajdonsága, hogy egyetlen sejtből kiindulva, bizonyos idő alatt létrejön egy sejtcsoport, mely működésében és szerkezetében különbözik környezetétől. Jellemzője a kontroll nélküli osztódás. Amíg egyetlen sejtből kimutatható 1 cm-es daganat lesz, eltelik 4-5 év. Ekkor a daganatot felépítő sejtek száma már 10 millió fölött van. Ebben az első időszakban, amíg a beteg teljesen tünet- és panaszmentes, számtalan sejt válhat le a tumorról, és a véráramba bekerülve, a szervezet más pontjain telepedhet meg. A daganat eltávolítása után ezek a leszakadt sejtek lehetnek újabb sejtburjánzások, metastasisok alapjai. Az orvostudomány mai lehetősége a gyógyításra az operáció, aztán a citosztatikum vagy a sugár utókezelés.

A rákkutatás áttörő eredménye, a deutérium szervezetünkre gyakorolt hatásának vizsgálata.
A deutérium, a hidrogén egyik változata, izotópja. Egy pohár vízben 6600 hidrogénatomra, 1 deutérium-atom jut. Ez a jelentéktelennek tűnő izotóp, óriási befolyással van szervezetünkre. Vízben lévő koncentrációjának csökkentésével meg lehet zavarni a daganatos sejtek anyagcseréjét, szabályozási rendszerét, ami teljes pusztulásukat eredményezi úgy, hogy az alkalmazkodási folyamatban az egészséges sejtek élveznek előnyt. Kísérletek bizonyítják, hogy a csökkentett deutérium tartalmú víz megfelelő adagolása a tumort felépítő valamennyi sejt pusztulásához vezet.

Somlyai Gábor kandidátus, genetikus. 1983 és 86 között a MTA ösztöndíjasaként végezte genetikai kutatásait, majd a Columbia Egyetemen dolgozott a génsebészet területén, emellett a deutérium megvonás biológiai hatását vizsgálta. Feltételezése, hogy a víz deutérium tartalma összefüggésben lehet a sejtosztódással és így a rákkal is, beigazolódott. Kutatásainak eredményét nemzetközileg is elismerik, a rákkutatás újszerű megközelítésének tartják. Az általa kifejlesztett, táplálék kiegészítőként aposztrofált, csökkentett deutérium tartalmú vizet, az állategészségügyben és a humán gyógyászatban is eredményesen használják, kiegészítő gyógymódként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik