Belföld

Megalakult a Sybase Magyarország Kft.

A Sybase-termékek és szolgáltatások magyarországi pozíciójának erősítése érdekében hozták létre tízmillió forint törzstőkével a Sybase Magyarország Kft.-t - jelentette be Dénes László, az új cég többségi tulajdonát birtokló Axis Kft. ügyvezető igazgatója pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az elmúlt kilenc évben a Sybase-termékek disztribútora az Axis Kft. volt Magyarországon. Az Axis a tavalyi 870 millió forintos forgalmának 30-40 százalékát érte el e termékekből. Idén az Axis árbevételi terve egymilliárd forint – mondta a cég ügyvezető igazgatója.
Az amerikai Sybase a világ egyik vezető szoftvervállalata, termékei a különböző információs rendszereket kapcsolják össze. A Sybase termékeinek magyarországi forgalmát az elkövetkezendő két évben nagyságrendekkel akarja megnövelni, hogy a magyar cég felnőjön az anyavállalat leányvállalatainak szintjére – mondta Koller György, a társaság ügyvezető igazgatója.
A sajtótájékoztatón az új cég pontos tulajdonosi szerkezetét nem hozták nyilvánosságra, csak annyit árultak el, hogy a többségi tulajdont birtokló Axis Kft. mellett magánszemélyek szerepelnek az alapítók között. A Sybase Europe BV pedig 10 százalékos tulajdonrészre opcióval rendelkezik.
A társaság elsősorban a vállalati portálok piacán és a mobil eszközök alkalmazásaival akarja erősíteni piaci pozícióit az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik