Belföld

Hajszál híján kábítószerest alkalmaztak

Teljesen megszűnt a bizalmas információ kiáramlása, s mintegy 30 százalékkal csökkent a károk értéke annál a 14 nagyvállalatnál, ahol bevezették a Poliscope Detektív Iroda egyedülálló szolgáltatásait.

A féléves adatok elemzése azt mutatja, hogy a vállalkozások biztonságának megszilárdításáért, valamint a belső károkozások elkerüléséért bevezetett intézkedések több millió forinttal mérhető eredményt hoztak ezeknél a cégeknél. Már a hazugságvizsgáló berendezés alkalmazásával is önmagában sikerült leszorítani a belső lopások számát.
A Poliscope három hónap alatt négy újonnan felvett dolgozóról derítette ki, hogy kapcsolatban álltak konkurens cégekkel. Egy esetben a leleplezését követően, maga az alkalmazott mondta el: kifejezetten azért jelentkezett munkára, hogy a belső információkat megszerezze, és azt továbbítsa megbízójának. Ezért ő a másik helyen is fizetést kapott.
A munkavállalók megbízhatóságának megállapításához hatékonyan járult hozzá az a vizsgálat, amely hajszálból mutatja ki, hogy a jelentkező fogyasztott-e valamilyen kábítószert az elmúlt 90 napban. Az olyan helyeken, ahol főleg fiatalokat kívánnak alkalmazni az elmúlt három hónap alatt tíz esetből háromszor bizonyosodott be, hogy még a magasan képzettek és a nagyobb presztízsű munkára jelentkezők is el-elszívnak egy-két marihuánás cigarettát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik