Belföld

Pál Frenák: Festen – Színházajánló

Frenák Pál és társulata egy lakoma megtekintésre invitál bennünket. Az est színpadi résztevői sajátos folyamaton mennek át, míg elérkeznek az asztalhoz, ahol még nem tudják, mi is vár rájuk.

Pál Frenák: Festen – Színházajánló 1“A félig Franciaországban, félig idehaza élő és tevékenykedő Frenák Pálnak a Trafóban bemutatott Lakoma című futuro-antik kiterjedt egyfelvonásos táncműve a bazári meztelenség évadjain visszaadja a színháznak az emberi testben való gyönyörködés büszke nyíltságát. Nem szépelgően, nem elbájoltan. Meggyötört drámai képek sorozata után megenyhülő feloldásként ünnepli a színpad az emberi testet.” (M. G. P., Népszabadság)

Pál Frenák: Festen – Színházajánló 2Frenák Pál és társulata egy lakoma megtekintésre invitál bennünket. Az est színpadi résztevői sajátos folyamaton mennek át, míg elérkeznek az asztalhoz, ahol még nem tudják, mi is vár rájuk. Lucullusi trakta, Trimalchio vagy Platón terített asztala hívogatja őket, esetleg az Utolsó Vacsora misztériumával találkozhatnak? Az előadás a nyugtalan, kutató-kereső-kísérletező emberi lelket törésvonalai mentén, határhelyzetekben igyekszik láttatni. Hőseinek” szemünk láttára alakuló belső története, lelki fejlődése mélylélektani távlatokat nyit meg.

Táncolják: Jantner Emese, Juhász Kata, Zarnóczay Gizi, Csabai Attila, Frenák Pál, Gergely Attila, Molnár Péter, Dirk Schambacher, Takátsy Péter.

Helyszín: Trafó, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Időpont: Az előadások szeptember 26-27-28-29-én láthatóak este 8 órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik