Belföld

Megjelent a magyar nyelvű Office XP

Jean-Philippe Courtois, a Microsoft európai, közép-keleti és afrikai (EMEA) térségének elnöke a Microsoft Magyarország nagyszabású rendezvényén, majd az ezt követő sajtótájékoztatón jelentette be az Office XP, a Microsoft legújabb irodai alkalmazáscsomagjának magyar verzióját.

A Microsoft Magyarország délelőtti rendezvényén rendhagyó, különleges show keretében ismertette meg ügyfeleivel, partnereivel és a sajtó képviselőivel az Office XP újdonságait. A bemutatóra írt “Rendszergazda kerestetik” c. színdarab valóságos sztárparádéval és sok-sok humorral fűszerezve varázsolta a színpadra az Office XP világát.

A nagyszabású esemény második részében Kőnig Tibor és Bátorfi Zsolt, a Microsoft Magyarország rendszermérnökei a termék új és továbbfejlesztett szolgáltatásain túl bemutatták az első magyar nyelvű intelligens címkéket (Smart Tags) is. A Microsoft Magyarország azon négy – közepes és nagyvállalati – ügyfele is bemutatkozott, amelyek már elkötelezték magukat az Office XP mellett.

A rendezvényt követő sajtótájékoztató keretében Jean-Philippe Courtois átadta a Microsoft és az IAESTE Hungary – MME által közösen szervezett “Big JUMP” Internetes diákverseny kilenc győztesének díját, egy-egy darab magyar nyelvű Microsoft Office XP szoftvert. Az Internetes versenyen több mint 30 000 felsőoktatásban tanuló diák vett részt.

Magyar Office XP: már a viszonteladóknál!
Az Office XP már elérhető a Microsoft Magyarország valamennyi viszonteladójánál. A dobozos termék Standard és Professional verziókban kapható, mennyiségi licenc konstrukciókban (Open, Select) Standard, Professional és Professional+Frontpage verziók közül választhatnak a felhasználók, OEM konstrukcióban pedig Small Business és Professional+Publisher verzióban lesz kapható a termék.
*
Az Office XP fontosabb újdonságai

SharePoint Team Services
Az Office XP-ben megtalálható SharePoint Team Services révén a munkacsoportok munkafolyamataikat és tevékenységüket egy beépített website megoldással menedzselhetik, amely a munkacsoportok számára könnyen elkészíthető web-alapú munkafelületet jelent. Általa könnyebbé, rugalmasabbá, gyorsabbá és mindenekelőtt hatékonyabbá válnak a munkafolyamatok. Az új, e-mail-alapú dokumentumkezelési és jegyzetelési technológiák révén egyszerűbbé válik a több helyen tárolt információk elérése.
A SharePoint Team Services – kis-, közepes- és nagyvállalatok számára egyaránt – bármely konkurens termékkel vagy szolgáltatással összehasonlítva a projektmenedzsment legköltséghatékonyabb megoldását kínálja.

Dokumentum helyreállítás (Document recovery)
Az Office XP biztonsági hálót fon a felhasználó munkája köré. Arra az esetre, ha bekövetkezne egy hiba, az új dokumentum-helyreállítási funkció automatikusan mentést készít az aktuális munkákról, és a munka folytatása érdekében a dokumentum elmenthető és helyreállítható. Így az elvégzett munka sosem vész kárba. További védelmet biztosít a Word, Excel és Power Point® automatikus helyreállítás funkciója, mellyel a dokumentumok meghatározott időközönként automatikusan menthetők.

Intelligens címke (Smart tag)
Az intelligens címke egy testre szabható, dinamikus tartalomfelismerő szolgáltatás, mely a felhasználó munkáját segíti a tartalomhoz kapcsolódó kiegészítő információk és probléma megoldási lehetőségek felmutatásával, s egyben lehetővé teszi a kapcsolódó információk gyors elemzését is. A magyar fejlesztők nagy lelkesedéssel fogadták az Office XP ezen új szolgáltatásának megjelenését, hiszen ez a vállalatok számára az irodai alkalmazáscsomag testreszabási lehetőségeinek valóságos tárházát kínálja. A programozók olyan speciális intelligens címke alkalmazásokat szállíthatnak a gazdálkodó szervezetek számára, melyek szorosan integrálják az Office XP-t a weben található információkhoz, vállalati adatforrásokhoz és más desktop alkalmazásokhoz.

*
Az Office XP mint fejlesztői platform
Az intelligens címkék az Office XP programcsomag alkotóelemei, melyek bizonyos típusú adatok felismerésére szolgálnak. Használatuk könnyen kiterjeszthető a webböngészőkre vagy más irodai alkalmazásokra is. Amikor meghatározott felépítésű adatokat, például nevet, címet vagy tőzsdei árfolyamot észlelnek, ikonjuk diszkréten megjelenik a képernyőn az adatokhoz illő műveletek választékával. Ezáltal az intelligens címkék még inkább a konkrét helyzetekhez idomítják a munkakörnyezet. Az intelligens címkék segítségével külső alkalmazások megnyitása nélkül érhetők el az Interneten és a vállalati alkalmazásokban található információk.

A magyar nyelvű intelligenscímke-fejlesztésekről

A negyedévvel ezelőtt kiírt magyar intelligens címke fejlesztői pályázat beérkező munkái közül hat cég termékeit használhatják már most vagy a közeli jövőben az érdeklődők. Az Office XP bemutatkozó rendezvényén a Scala Business Solutions, a MorphoLogic Kft., a Megatrend 2000 Rt., a Profilax AGM Kft., a Frankensoft Contraire Informatika és az A-CAT Kft. Precíz Szoftver Stúdiójának intelligens címke megoldásait ismertette a Microsoft Magyarország.
Magyar fejlesztésű intelligens címkék

A Scala Business Solutions N.V. vevőnév-felismerő felismeri a Scala back-office rendszer vevőtörzsében szereplő vevők nevét.
A MorphoLogic szótőfelismerője lehetővé teszi, hogy más intelligens címkék a magyar szavakat bármely toldalékolt alakjukban is felismerjék.
A BKPLUSS partnerinfó címke a Megatrend 2000 B.Könyv+ rendszerben fellelhető partnerek neve alapján beilleszti az aktív dokumentumba az adott partner összes fontos adatát.
A PROFILAX Kft. intelligens címkéje felismeri a Wordhöz készített iktatóprogramban (ÜgyMenedzser) tárolt ügyfeleket.
A Frankensoft forgalmi rendszám felismerő felismeri a képzeletbeli gépjárműflotta-, javítás-, költség- és útnyilvántartó programcsomaggal tárolt forgalmi rendszámokat, beszúrja a dokumentumba vagy megjeleníti a gépjárművek adatait.
A Frankensoft részvényfelismerő felismeri a WinStock részvénynyilvántartó programcsomaggal tárolt részvényesek azonosítóit, beszúrja vagy megjeleníti azok adatait, valamint az adott részvényeshez tartozó részvénysorszám-sorozatokat.
A Frankensoft településfelismerő felismeri Budapest kivételével valamennyi magyar település nevét, és megjeleníti vagy beszúrja a dokumentumba azok irányítószámát, vagy megnyitja az adott település (feltételezett) honlapját. Ha a szövegben az irányítószám szerepel, az intelligens címke megtalálja a hozzá kapcsolódó település nevét. Két, egymástól kötőjellel elválasztott helység esetén pedig megadja és a dokumentumba szúrja azok távolságát.
A Frankensoft törvényszám felismerő felismeri a Magyar közlönyben, 1990-2000. évben és a 2001. évben 2001 júliusáig megjelent törvények és országgyűlési határozatok megadott formátumú sorszámát, beszúrja a dokumentumba azok címét, megjeleníti adataikat, vagy megnyitja az adott törvény, országgyűlési határozat honlapját.
Precíz élelmiszerösszetevő-felismerő
Az A-CAT Kft. Precíz Szoftver Stúdiójának intelligens címkéi felismerik a kb. 700 leggyakoribb magyar élelmiszer nevét, és megjelenítik egyes bennük megtalálható összetevők mennyiségét az Internetről.
Precíz színkódfelismerő
Az intelligens címke felismeri a Pantone Spot színskála megnevezéseit, és megjeleníti a hozzájuk tartozó színt az Internetről.

A Microsoftról

Az 1975-ben alakult Microsoft a világ vezető szoftvergyártója.
A Microsoft termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja mind a vállalati, mind az otthoni felhasználók számára. Üzleti filozófiája alapítása óta változatlan: olyan alacsony költségű, nagy teljesítményű, felhasználóbarát szoftverek létrehozására törekszik, amelyek egyfelől biztosítják a hatékony vállalati gazdálkodás nélkülözhetetlen informatikai hátterét, másfelől pedig hasznos segédeszközei az otthoni felhasználók mindennapi életének a kommunikációban éppúgy, mint a kikapcsolódásban és a szórakozásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik