Belföld

Nostradamus ezt is előre tudta?

Néhány nappal az amerikai tragédia után a jóslatok böngészői Nostradamushoz fordultak, az élénkebb fantáziájúak pedig maguk fogtak a jelek keresésébe. Hamis jóslat kering az interneten.

Nostradamus ezt is előre tudta? 1Nostradamus talán sohasem volt még ennyire népszerű: a World Trade Centerről, a terrorizmusról és Afganisztánról szóló könyvek mellett a középkori polihisztor próféciái a legkeresettebbek az Amazon.comon. A Yahoo! keresőjébe is százezrek gépelték be a tragédiát követően a XVI. századi asztrológus nevét, amely így az ötödik legkeresettebb kifejezés lett, lekörözve George Busht, New York Cityt vagy az FBI-t. A Nostradamus jóslatának szentelt szájt jelenleg sem elérhető, a felhasználók nagy száma miatt túlterhelt a szerver.

SzámmisztikaA támadás napja, szeptember 11. is számos találgatásra adott okot. A dátum számait összeolvasva (9/11) az amerikai segélyhívó vonal telefonszámát kapjuk meg. Az is furcsa egybeesésnek tűnik, hogy a Pentagon elleni támadás pontosan 60 évvel követte az építkezés megkezdését.

A 11-es számnak egyébként a dátumon kívül is nagy jelentőséget tulajdonítanak a számmisztika rajongói. Szeptember 11. az év 254. napja (2 + 5 + 4 = 11), utána pedig 111 nap van még hátra. New York City neve 11 betűből áll, akárcsak Afganisztáné (Afghanistan). Az első becsapódó gép pedig az American Airlines 11-es számú járata volt, amelyen 92-en (9 + 2 = 11) ültek.

Számos rémületet keltő prófécia kezdte meg e-mailek segítségével világ körüli útját. Az egyik legelterjedtebb így hangzik: “Az új évszázad évében és kilenc hónap múlva / Az égből jön el a Rémület Királya Az ég negyvenöt fokon lángol / Tűz közelíti meg a hatalmas új várost” Az e-mail írója szerint azonban a sorok 1654-ből származnak, ami elég gyanús, mert Nostradamus 1566-ban hunyt el. A vers egyébként még a jós legelszántabb hívei szerint is hamisítvány.

Nostradamus ezt is előre tudta? 2Nostradamus négysoros versikéi sokak szerint megjósolták már Napóleon hadjáratait, a világháborúkat, Kennedy meggyilkolását. A jóslatok azonban megfelelően homályosak: ahogy egy szakértő megjegyezte, “alapvetően olyanok, mint a Rorschach tesztek: a szavak csupán tintafoltok és az emberek olvasnak ki belőle jelentést.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik