Belföld

Mit tud az új FN?

Könnyebben kezelhető, jobban átlátható, gyorsabb és többet tud az új site.

Ha egy kicsit kevesebbe kerülne, akkor érdemes lenne negyedévente rendesen átalakítani a honlapot. Van olyan site, itt készül a szomszéd szobában, a Nők Lapja C@fé, amelyen a színek az évszakok szerint változnak, mert a csapat úgy gondolja, hogy a zöld jobban illik a nyárhoz, a barnás az őszhöz. Hölgyeknél ez teljesen természetes.

Mi valószínűleg csak a színeken nem változtattunk. A FigyelőNet piros és kék, illetve az alap fehér. Követve a Figyelő normáit. A lap szerkezete azonban csaknem teljesen megváltozott. Amit lehetett, kihoztunk a főoldalra, illetve egységes keretben jelenik meg minden oldal, hogy lényegében bárhonnan bárhova lehessen menni. Vagy jönni.

Arra számítunk, hogy a FigyelőNet olvasói üzletemberek, akik munkaeszköznek és kellemes kikapcsolódásnak egyszerre használják a site kínálatát. Amikor reggel elkezdenek dolgozni, akkor átfutják a híreket, azokat, amelyek a napilapokból szerintünk a legfontosabbak, illetve amelyek az éjszaka a hálóra feltett jelentésekből a legizgalmasabbak.

Esetleg bepillantanak a Figyelő Reggelibe, aznapi első jelentésünkbe, amely főleg a tengerentúl friss fejleményei közül válogat. Két-három fontos eseményre, gazdasági hírre összpontosítunk, mert csak ritkán van több.

Rájöttünk, hogy sok minden történik az esti hírösszefoglalók és a reggeli lapok nyomdai zárása után, ami fontos lehet az olvasóinknak. Az üzlet nem áll meg – ahogy a szerkesztőségben átfordítottuk a klasszikus mondást: Show must go on.

Innen aztán már százfelé indulhat a FigyelőNet olvasója. Mehet az Adatbányába, vagy a Cégmonitorba, vagy a Hírforrásba, vagy a Befektetőbe, a Cég/Világba, attól függően, hogy valamilyen makró adatra van szüksége, vagy a politikai barométert akarja megnézni. Esetleg hallott tegnap egy cégről vacsora közben, és kíváncsi, hogy mit ír róla a Cégmonitor, mert jobb azt az üzletkötés előtt tudni. Netán eszébe jutott, hogy lenne egy közleménye, amit szeretne nyilvánosságra hozni, és ehhez a leglátogatottabb netes hirdetőtáblát választja, a Hírforrást.

Ha repülőjegyet venne, azt is közvetlenül megteheti.

Vagy itthon szeretne kikapcsolódni, ezért olvasna egy jót az egzotikus pénzügyekről, hogy Allah mit szól a kamathoz, illetve, hogy milyenek az időjárási kötvények és mekkora üzlet a szex a hálón – ezekről is bőven talál cikket.

Még nem említettem a szakértőket, akik közvetlenül elérhetők. Ingatlan, befektetés, munkajogi kérdések, IT problémák, szervezetfejlesztési ügyek, adóbajok vagy más – tőlük megkérdezheti, legfeljebb egy-két nap, és válaszolnak.

Csak a színeken nem változtattunk – írtam az elején. De azokon is változtatunk, ha kell, ha attól könnyebben olvasható, jobban áttekinthető lesz a honlap.

Várjuk észrevételeiket. Eddig is sokat segítettek nekünk megjegyzésekkel, hogy tényleg az üzletemberek site-ja lehessen a FigyelőNet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik