Belföld

Egyszer lesz, hol nem

Kifogásolja az Állami Számvevőszék az Országimázs Központ tevékenységét, és elmarasztalta a kormányt is. A Bankszövetség változtatásokat javasol a diákhitel szabályozásában. Megint ketyeg a gabonabomba.

Hazajön egyszercsak a miniszterelnök Ausztriából, ahol rend van, körülnéz, és a maga jól ismert, határozott módján azt fogja mondani: “Ennek a magyar vircsaftnak pedig egyszer és mindenkorra véget kell vetni.” Esetleg azt is hozzáteszi, hogy örüljenek, ha ép bőrrel megússzák… És ettől sokaknak inukba száll a bátorságuk, és magukba néznek, és megfogadják.

Kérdezze meg!A FigyelőNet vendége szeptember 25-én 15 órától dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke. Online találkozik olvasóinkkal. Már most kérdezhet tőle.

Kattintson ide!

Az Országimázs Központ nem köt keretszerződésnek sem nevezhető keretszerződést közbeszerzési pályázatnak nem nevezhető közbeszerzési pályázat eredményeképpen. Nem fizet ki milliókat tervnek nem nevezhető tervek megvalósítására és az ennek során jelentkező, költségtúllépésnek igenis nevezhető költségtúllépésre. Ellenben végre elárulja, hogy aki a Központban (és környékén) van, annak pontosan mi is a dolga és miért felelős, illetve mire kell késznek lenni havi ötmillió készenléti díjért.

A Diákhitel Központ Rt. nem tesz úgy, mintha nem tudná, hogy sérti a versenysemlegességet, amikor monopol helyzetbe segíti a kormány bankját. Ezért nem is csinál ilyet, viszont kiderül, hogy honnan is lesz a Központnak pénze, és azzal mi is lesz pontosan, különös tekintettel arra, hogy a Bankszövetség megállapítása szerint “a konstrukció jelenlegi formájában nyilvánvalóan veszteséges”. Ezután talán érthetővé válik, miért is léptek le egyik napról a másikra az addig olyannyira lelkesen segítő és nyilatkozó brit szakértők.

A kormány semmiképpen nem szegi meg tételesen a törvény betűjét azzal, hogy a költségvetési többletet letéti számlára helyezi és így menekíti át a következő évre, hogy legyen mit költenie. Már csak azért sem, mert nincs joga elkölteni, sem elígérgetni, és ezért nem is mondja azt a miniszterelnök az ő népe képernyőjébe, hogy amit elígérnek, azt “szokás szerint” majd a zárszámadási törvényben jóváhagyja a parlament.

Ha mindez így szépen el lesz rendezve, és ráadásul még a három évvel ezelőttinél sokkal nagyobb robbanással fenyegető gabonabombát is sikerül hatástalanítani, akkor igazán csak az van hátra, hogy kiskutya harapja bikát, bika igya vizet, víz nyelje követ, kő csorbítsa baltát, balta vágja fát, fa adja vissza nyulacskának az ő szépen szóló csengettyűjét. Nyulacska pedig rázhatja a szépen szóló csengettyűt, és akár a Parlamentbe is beköltözhet, mert a vircsaftnak vége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik