Belföld

Elektronikus álláskeresés

Mind többen veszik igénybe álláskereséskor az Internet nyújtotta lehetőségeket, bár Magyarország még elmaradottnak számít az e-job használatában - mondotta Deák Andrea, a Take It Személyzeti Tanácsadó Kft ügyvezető igazgatója.

A Take It elsőként kapcsolódott rá az e-job rendszerre, így már több éves tapasztalatokkal rendelkezik használatukról, előnyeikről. A statisztikai adatok szerint az állást vagy ügyfelet keresők közül minden ötödik ma már az internetes lehetőséget is mindenképpen figyelembe veszi. Legtöbben a HVG Jobline és a jobs@adverts Job pilot kínálta szolgáltatásokkal élnek. Az elektronikus álláskeresés legnagyobb vonzereje a munkatársakat kereső cégeknek, hogy a hagyományos, írott sajtóban megjelenő hirdetésekhez viszonyítva jóval olcsóbb, még a negyedébe sem kerül.
Egyre több internetes munkaközvetítő cégnek van saját adatbázisa is, amihez hozzá lehet férni a külsős fejvadászoknak, vagy a közvetlenül kereső cégeknek. A fejvadászok nem engedik adatbázisukhoz partnereiket, mert fő szolgáltatásuk nem az adatbázis értékesítése. A tapasztalat az, hogy a közép- és felsővezetők ritkábban interneteznek a fenti célból, , aminek egyik fő oka az időhiány. Deák Andrea szerint valószínűsíthető, hogy dinamikus fejlődés előtt áll az e-job, ám fontos, hogy tisztázzák, kinek szólnak az interneten megjelenő üzenetek, és azok olvassák-e, akiknek szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik