Belföld

Az Ericsson és a XIRING mobil elektronikus kereskedelmi technológiára vonatkozó licencszerződése

Az Ericsson megállapodást írt alá a személyes intelligenskártya-leolvasók, illetve biztonságos fogyasztói átviteli megoldások tervezésére és értékesítésére specializálódott XIRING vállalattal, intelligenskártya-tranzakciók lebonyolítására alkalmas technológiája engedélyezéséről.

A megállapodás értelmében a XIRING kizárólagos jogot kap az Ericsson széles körben elfogadott szabványokon – mint például a Bluetooth – alapuló “vezeték nélküli pénztárca” technológiai platformjának további fejlesztésére. A technológia a jövőben a XIRING termékeinek része lesz.
A franciaországi Sevres-i központú XIRING a világ intelligens-kártya piacán vezető pozícióval rendelkező Schlumberger leányvállalata. A megoldások megfelelnek a hitelesítéssel, a digitális aláírással és a biztonságos internetes fizetéssel szembeni követelményeknek.
“Az Ericsson bebizonyította a vezeték nélküli pénztárca koncepciójának életképességét” – nyilatkozta Bo Bergström, az Ericsson GSM/TDMA/EDGE mobilrendszerek részlegének ügyvezető alelnöke. “Örömmel tölt el bennünket, hogy együttműködhetünk a XIRING-gel, mivel véleményünk szerint ők a legalkalmasabbak ezen technológia használatának fejlesztésére és a biztonságos mobil elektronikus kereskedelmet lehetővé tévő kereskedelmi termékek piaci bevezetésére.”
“A XIRING és az Ericsson ugyanazon jövőképpel rendelkezik a vezeték nélküli kommunikációval kapcsolatban” – nyilatkozta Georges Liberman, a XIRING elnök-vezérigazgatója. “Ez a megállapodás a XIRING-et a mobil Interneten keresztüli biztonságos mobil elektronikus kereskedelem kulcsfontosságú szereplőjévé teszi.”
Az Ericsson 1999-ben a Hannoverben rendezett CeBIT kiállításon mutatta be intelligenskártya-megoldásának koncepcióját és a Vezeték Nélküli Pénztárca elnevezésű első prototípust.
Az Ericsson folyamatos technológiai vezető szerepe révén formálja a mobil és a széles sávú internetes kommunikáció jövőjét. Több mint 140 országban kínál innovatív megoldásokat, ezáltal segítve a világ leghatékonyabb kommunikációs vállalatainak létrejöttét.

További információ: http://www.ericsson.com/press

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Az Ericssonnál:
Liptay Gabriella
kommunikációs igazgató
Tel: 437-7134
E-mail: gabriella.liptay@eth.ericsson.se
A XIRING-nél:
Julie Masset, FGC Communications
Tel: +33 1 4118 8555; E-mail: juliem@gcom.fr

Jocelyne Da Costa
XIRING
Tel: +33 1 4623 6787; E-mail: j.dacosta@xiring.com

A XIRING-ről
A XIRING a biztonságos tranzakciókat lehetővé tévő intelligenskártyákon alapuló fogyasztóközpontú megoldásokat kínál. Olyan fontos intézményekkel, mint például a Visa, a Mastercard és a Proton World International (PWI) együttműködésben a XIRING hitelesítési, digitális aláírási és biztonságos fizetési megoldásokat fejleszt. A XIRING a világszerte húsz országban nap mint nap használt több mint hárommillió készülékkel világvezető az elektronikuspénztárca-leolvasók szállításában. A XIRING legfőbb részvényesei a Schlumberger, a HSBC Charterhouse, a Pechel Industries és az Info-Réalité. A XIRING saját értékesítési rendszerét kiegészítendő a Schlumberger 40 országot felölelő, különösen Észak- és Dél-Amerikára specializálódott értékesítési hálózattal rendelkezik.

További információ: http://www.xiring.com.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik