Belföld

Strandkézilabda Bajnokság döntő először a Coca-Cola Beach House-on

Siófok, 2001. augusztus 21. Elsőször rendezték a Coca-Cola Beach House-on augusztus 18-án és 19-én az Országos Strandkézilabda Bajnokság döntőjét. A területi versenyek alapján összesen 24 felnőtt és ifjúsági csapat jutott a döntőbe. A felnőttek küzdelmében a férfiaknál a szegedi 6 Puttony csapat lett az első, a nőknél a sárszentmihályi Baulding csapat léphetett a dobogó első fokára. Ifjúsági kategóriában a fiúknál a győri Boka Juniors nyert, a lányoknál az algyői Algyőke csapata vihette haza a győztesnek járó kupát. A felnőtt (női-férfi) nyertesek a 2002-ben megrendezésre kerülő Strandkézilabda Európa Bajnokságon vehetnek részt.

Az Országos Strandkézilabda Bajnokság döntőjén a hat régió-döntő alapján 24 továbbjutott csapat felnőtt és ifjúsági kategóriában küzdött meg egymással. A 6-6 fős csapatok két hármas csoportban körmérkőzést játszottak, és a csoportok azonos helyezettjei döntötték el a végső sorrendet. A felnőtteknél a férfiak versenyében a szegedi 6 Puttony nyert, a nőknél a sárszentmihályi Baulding vehette át a győzteseknek járó kupát. Ifjúsági kategóriában a fiúk küzdelmében a győri Boka Juniors vívta ki magának az első helyet, a lányoknál az algyői Algyőke csapata örült a megérdemelt győzelemnek.

A küzdelmek egyidejűleg két pályán zajlottak közvetlenül a víz partján, így a versenyzők egy-egy izgalmas mérkőzést követően kellemes felfrissülésre leltek a Balatonban. A strandkézilabda sajátossága, hogy a normál kézilabdapályánál kisebb területen játsszák, és a mérkőzések játékideje is eltért a hagyományos kézilabda mérkőzésekétől, mivel itt 2×10 percig tart egy-egy meccs. A játékot a nagy melegen és az ellenfelek kitűnő játékán kívül a forró homok is nehezítette, mivel a szabályok értelmében a versenyzők csak mezítláb játszhattak. Az ünnepélyes eredményhirdetésen, amelyen Kökény Beatrix, Európa bajnok kézilabdázó is részt vett, a csapatokat Fair Play díjjal is jutalmazták. Felnőtt kategóriában a Letenyei Kézilabda Club és a budapesti Emil Frey Autócentrum kapták meg a Fair Play díjat, ifjúsági kategóriában a győri Boka Juniors és a győri Kék 42 csapat vehette át a Fair Play díjért járó kupát. A csapatgyőzelmeken kívül egyéni díjakat is kiosztottak. A tornán nyújtott kiemelkedően szép játékáért a zsűri ifjúsági kategóriában a székesfehérvári Komáromi Kamillának illetve felnőtt kategóriában a tatabányai Georgina Westnek ítélte a Strandkézilabda szépe díjat. A Legsportszerűbb edzőnek a zsűri a dunaújvárosi Pavelek Tibort ítélte.

A versenyt a Magyar Kézilabda Szövetség Strandkézilabda Bizottsága rendezte.

További információ:
Horváth Magyary Nóra
Coca-Cola Magyarország
közkapcsolati és kommunikációs igazgató
Tel: 06/24/500-568
http://www.coca-cola.hu
sajtoinfo@coca-cola.hu

Fotók igényelhetők:
NetAktív Kommunikációs Ügynökség
Zarnóczay Szilvia
Tel: 320-8192
zarnoczaysz@netaktiv.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik