Belföld

Az iPlanet [tm] az iparág első vezeték nélküli kapcsolatra is felkészített számlafizetési rendszerét kínálja

Újabb lépések a Sun[tm] ONE irányába: az iPlanet BillerXpert Software és az iPlanet BillerXpert B2B Edition Software frissítései, valamint a QSI-vel kötött egyezség révén szélesebb körű fizetési kapcsolatok.

Az iPlanet E-Commerce Solutions (Sun-Netscape szövetség) az Internet Bill Presentment and Payment (internetes számlabenyújtási és -fizetési; IBPP) család két új termékét jelentette be. A fogyasztói (B2C-) piacra az iPlanet az iPlanet BillerXpert version 4.5-öt, az iparág első, vezeték nélküli kapcsolatokra is felkészített számlázási megoldását szánja. E megoldással a bankok, vállalatok és szolgáltatók egyszerűsíthetik számlázási folyamataikat oly módon, hogy lehetővé teszik ügyfeleik számára a számlák mobiltelefonon vagy más vezeték nélküli eszközön keresztül történő kiegyenlítését. A cégközi (B2B-) piacra – költséghatékony alternatívaként a házon belüli számlázás kiváltására – az iPlanet az iPlanet BillerXpert B2B Editiont (v.4.5), az iparág első hosztolt) B2B számlázási megoldását kínálja.

iPlanet BillerXpert 4.5
Válaszul a vezeték nélküli számlafizetési megoldások iránti megnövekedett igényekre -különösen azokon a piacokon, ahol a mobiltelefonok elterjedtsége magas, mint Európában és Ázsiában – az iPlanet WAP- (Wireless Access Protocol) kapcsolattal bővítette az iPlanet BillerXpert terméket. A vásárlók már korábban jelezték, hogy számlaterjesztési funkcióikat ki kívánják bővíteni ügyfeleik online gyakorlatának megfelelően, márpedig sokan többet használják telefonjukat és kézi számítógépüket, mint az asztali gépeket. A számlát kézhez kapó ügyfelek azonnal megtekinthetik a számlák részletes adatait, többek közt hogy mennyivel tartoznak, mikor esedékes a fizetés, illetve, hogy a befizetést feldolgozta-e már a rendszer.

iPlanet BillerXpert B2B Edition
Annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegyék ügyfeleik életét, a számlázó és szolgáltató cégeknek olyan számlafizetési megoldásra van szüksége, amely hatékonyabbá teszi a működést. A több céget is kiszolgálni képes iPlanet BillerXpert B2B Edition termékkel a szolgáltatók és bankok immár központi számlafizetési szolgáltatásaikat olyan piaci szegmenseken is kínálhatják, ahol nem éri meg házon belül online számlázási infrastruktúrát kialakítani. A szolgáltatók alighanem a kis és közepes cégeket, míg a bankok a vállalati ügyfeleket fogják megcélozni, egyszeri üzembehelyezési, valamint havi előfizetési vagy tranzakciós díjat számítva fel – és ily módon potenciálisan sok-sok ezer dollárt takaríthatnak meg a cégek számára, amelyek a számlázást kihelyezve megspórolják a házon belüli erőforrások költségét. A nagy nemzetközi cégek nemcsak karcsúsíthatják a számlázási folyamatot ügyfeleik számára, hanem beléphetnek a sokkal vonzóbb készpénzkezelési üzletbe is.

Az iPlanet BillerXpert B2B Edition alkalmazás integrálható az iPlanet Trustbase[tm] Transaction Manager szoftverrel. Ez azt jelenti, hogy a bankok az Identrus-rendszer autentikációs képességeire építő EIPP-szolgáltatásokat kínálhatnak. Ez azt jelenti, hogy a bankok egyszerűbben kezelhetik az internetes szolgáltatások kockázatát, hiszen megbízható személyazonosság-ellenőrző rendszert használnak.

A Sun ONE-ról
A Sun Open Net Environment (Sun ONE) az iparág egyik legátfogóbb termékkínálata webes szolgáltatások fejlesztéséhez. Része egy nyílt szabványokra – többek között a Javára és az XML-re – épülő architektúra és tervek az intelligens webes szolgáltatások új generációja által kínált előnyök megvalósításához. Az intelligens webes szolgáltatások olyan továbbfejlesztett webes szolgáltatások, amelyek képesek felismerni és kezelni a kontextust, képesek a weben túlnyúlva, más hálózatokra is kiterjedő szolgáltatásokat nyújtani, valamint gazdagabb élményt kínálnak a vállalatok és a végfelhasználók számára egyaránt. A Sun ONE leegyszerűsíti a webes és nyílt intelligens szolgáltatások létrehozását, összeszervezését és alkalmazását – ezáltal a cégeknek nagyobb termelékenységet és alacsonyabb költségeket, a fejlesztőknek gyorsabb piaci megjelenést és szélesebb körű piaci lehetőségeket, a fogyasztóknak pedig még gazdagabb felhasználói élményeket ígér. A Sun ONE-ról további információ a www.sun.com/software/sunone címen található.

Az iPlanet E-Commerce Solutionsról
Az iPlanet E-Commerce Solutionst (Sun-Netscape szövetség) 1999 márciusában hozta létre az America Online, Inc. (NYSE: AOL) és a Sun Microsystems, Inc. [NASDQ: SUNW], annak érdekében, hogy vezető termékekkel, műszaki innovációval, speciális szolgáltatásokkal és kivételes minőségű vásárlói elégedettséggel támogassa a hálózati gazdaság új hullámát. Az iPlanet Internet Service Deployment Platform az iparág vezető szoftverkörnyezete, amely kifejezetten a méretezhető Internet-szolgáltatások gyors fejlesztéséhez és üzembehelyezéséhez készült. A kategóriájukban legjobb, nyílt és kiforrott technológiákra épülő platform része a világ legjobb üzenettovábbító, címtár-, web- és alkalmazásszerverei. További információ az iPlanet E-Commerce Solutions webhelyén, a www.iplanet.com címen olvasható.

A Sun Microsystemsről
1982-es születése óta egyazon jövőkép – “A hálózat maga a számítógép™” – hajtotta előre a Sun Microsystemst (NASDAQ: SUNW) jelenlegi pozíciójáig, a nagyvállalati hardverek, szoftverek, valamint a világhálót működtető szolgáltatások vezető szállítójává, amelyek segítségével a vállalatok üzleti tevékenységüket az n-edik hatványra emelhetik. A 18,3 milliárd dolláros éves bevételt elért Sun több, mint 170 országban megtalálható, nemkülönben a World Wide Weben a http://www.sun.com címen.

###

A Sun, a Sun Microsystems, a Sun logo, az iPlanet és a Java a Sun Microsystems, Inc. védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. A Netscape és a Netscape N logo a Netscape Communications Corp. bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. A Netscape egyéb emblémái, termék- és szolgáltatásnevei szintén a Netscape Communications Corp. védjegyei, amelyek más országokban is be lehetnek jegyezve.

További információ:
Jennifer Doettling
iPlanet E-Commerce Solutions
408-276-5721
jdoettli@iplanet.com

Amy Raimundo
KVO Public Relations
503-221-2351
amy_raimundo@kvo.com

Melissa Gough
QSI Payments
617-3224-9835
melissa.gough@qsipayments.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik