Belföld

Cartographia nyaralóknak

Két könyvújdonsággal jelentkezett a turisztikai szezon csúcsára Magyarország legnagyobb térképkiadója a Cartographia: Balaton és a Balaton-felvidék, valamint Szlovénia címmel került a napokban az üzletekbe a vakációzóknak szánt kiadványuk.

A Cartographia Kft. miután 43 népszerű útikönyvet adott ki külföldi országokról és a határainkkal szomszédos területekről, a Millennium évében fogott bele a magyar Tájak sorozat megjelentetéséhez. Hat tájegységben mutatják be hazánkat: Észak-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, az Alföld, valamint a Balaton-Balatonfelvidék és a Budapest – Dunakanyar című kötetek a sorozat darabjai. Az első mű az Alföld a 2000. júniusi könyvhétre jelent meg, ezt követte idén márciusában a Dél-Dunántúl kötet. A most megjelent Balaton és a Balaton-felvidék szerzője Dr. Kubassek János geográfus, földrajzi szakíró, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója. Az eddigi legteljesebb Balaton kalauzban a települések és a látnivalók a megszokott hagyományokat követve előbb az északi, majd a déli parton következnek. Bőséges választékot kínál a kötet a túra-, szálláslehetőségekből. A könnyebb tájékoztatást megbízható, pontos Cartographiás térképmellékletek segítik. A könyvet csaknem 100 színes fotó illusztrálja.
A Szlovénia útikönyvben 21, turisztikailag jelentős helységet emelt ki a szerző, Horváth Tibor. A legfőbb szempont, hogy minden megnevezett hely egy-egy ismert és fontos kiindulópontja kirándulásoknak, hegyi vagy vízi túráknak, épített vagy természeti különlegességeknek. Külön fejezet foglalkozik e szomszédos ország történelmével, természeti és környezeti tudnivalóival, az étkezési-, a vásárlási-, a sport- és a szórakozási lehetőségekkel, a szállásokkal. Térképek és fotók sokasága teszi könnyen használhatóvá ezt az útikönyvet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik