Belföld

Flag: jó úton a cél felé

A kiváló szolgáltatásairól és szerver megoldásokban való jártasságáról ismert Flag Informatikai Rt. az első félévben 882 millió Ft árbevételt ért el. Ez közel 35%-kal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában elért eredményt. Figyelembe véve a kilátásban lévő üzleti lehetőségeket, a vállalat vezetése továbbra is teljesíthetőnek látja a 2001-re tervezett 2.2 milliárdos árbevétel elérését.

A forgalom mellett a nyereségesség is javult, amely – Kasos Mihály vezérigazgató szerint – a költséghatékonyabb működéssel, és a nagyobb hozzáadott értékű szolgáltatások részarányának növekedésével magyarázható. A második félév legfontosabb feladatainak a kereskedelmi munka erősítését és a szolgáltatások részarányának további növekedését nevezte meg.

A 40 millió Ft törzstőkéjű Flag Informatikai Rt. jogelődje 1990-ben alakult. A vállalat elsősorban közepes és annál nagyobb méretű vállalatoknak kínál informatikai infrastruktúrákkal kapcsolatos megoldásokat és ahhoz kapcsolódó magas szintű, megbízható szolgáltatásokat. A Flag Informatikai Rt. 2000-ben számítástechnikai eszközök, rendszerek és szolgáltatások értékesítéséből származó árbevétele meghaladta a 1.48 milliárd Ft-ot. Ez az adat 20%-os növekedést jelent a tervezett 1,2 milliárd forintos árbevételhez képest. Így közel 50%-os növekedés realizálódott az előző évi 1 milliárd forintos árbevételhez viszonyítva. Dolgozóinak létszáma 35 fő, ebből 16 fő magasan képzett műszaki szakember.
További információért keresse fel honlapunkat a www.flag.hu címen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik