Belföld

A magyar versenyképesség javult a legjobban a régióban

[FN, GKI] A közép-kelet-európai régióban Magyarországon javult a legnagyobb mértékben a termelékenység , a feldolgozóiparban 1991-2000 között 2,2-szeresére emelkedett az egy foglalkoztatottra jutó termelési érték alapján számított termelékenység - mondta Losoncz Miklós, a Competitiveness (Versenyképesség) 2000 című kiadvány szerkesztője, a GKI Gazdaságkutató Intézet kutatásvezetője a kiadványt bemutató sajtótájékoztatón. A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) által megjelentetett kiadvány a versenyképesség két elemével foglalkozik: az átlagos termelékenységgel és a munkaerőköltséggel. A kutató elmondta: a folyamatos termelékenység-javulás mellett nemzetközi összehasonlításban a bér- és munkaerőköltségek továbbra is viszonylag alacsonyak Magyarországon. Hozzátette: egyre inkább a szakképzett munkaerő kerül előtérbe, mostanra ez jelenti a versenyképesség fő forrását. A GKI oldala >>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik