Belföld

Ki a felelős az EU-pénzekért

24.hu
24.hu

2001. 07. 13. 07:38

[FN, MH] Évi több milliárd forintról dönt az a két vezető a Közlekedési és Vízügyi Minisztériumban (Kövim), aki a nyugati segélypénzek elosztásáról határoz , és akik kinevezését - véli Szanyi Tibor, az EU-integrációs bizottság ellenzéki alelnöke - utólag "törvényesítették". A rendelkezések szerint 2000. januártól csak szakvizsgával és négyéves szakmai gyakorlattal rendelkező személy nevezhető ki minisztériumi főosztályvezető vagy államtitkár posztjára. A főosztályvezető (eredetileg bölcsész, majd bankár) a napokban tette le a szakvizsgát, helyettesének máig sincs ilyetén bizonyítványa. Baj lehet a számonkéréssel, mert bármely magyar bíróság semmisnek minősítheti a kinevezéseket: csakhogy akkor ki a felelőse milliárdos összegek kezelésének? A tárca illetékese a vádakat határozottan cáfolja: a kinevezés jogszerű volt, az akkori hiányokat már orvosolták, az unió szakértői pedig decemberben mintaszerűnek értékelték a főosztály működését. A Magyar Hírlap cikke >>
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.