Belföld

Globális szélessávú roaming-megoldás a Cisco Systems – GRIC – NCR hármastól

A partnerkapcsolat tovább bővíti a Cisco Internet Mobile Office kezdeményezését - gyors, biztonságos internetes és vállalati hálózati hozzáférést biztosít az úton lévő üzletemberek számára.

A globális szélessávú barangolási (roaming) megoldások biztosítása érdekében a Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), az internetes hálózati piac vezetője együttműködést kezdeményezett a GRIC Communications és az NCR Corporation cégekkel – jelentették be a Cisco Systems európai központjában.

A globális szélessávú barangolás azt jelenti az ügyfelek számára, hogy az úton lévő alkalmazottak céges hálózataikhoz egyetlen integrált azonosító használatával egyszerűen, nagy sebességgel és távolról, szélessávon férhetnek hozzá, függetlenül attól, hogy repülőtéren, szállodában, konferenciaközpontban vagy egyéb nyilvános hozzáférési ponton veszik igénybe a szolgáltatást. A GRIC-vel és az NCR-rel együttműködve a Cisco kibővített szolgáltatásfelületet nyújt a céges ügyfelek számára, és lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy az üzletembereknek világszerte a legnagyobb kiterjedésű szélessávú hálózathoz biztosítsanak hozzáférést. A GRIC a globális szélessávú roaming-szolgáltatásokat, az NCR pedig a globális telepítési és támogatói szolgáltatásokat biztosítja majd.

Iparági szakértők véleménye szerint az úton lévő cégalkalmazottak számítógépes hozzáférési igényeire építve bővülnek az azonnali internetes kapcsolatteremtési lehetőségek és nagyobb számú nyilvános belépési pont lesz elérhető, ahonnan az üzletemberek biztonságos, szélessávú hozzáférésen keresztül kapcsolódhatnak a vállalati LAN-hoz.

E megállapodással a Cisco Internet Mobile Office program keretében a Cisco tovább erősíti vezetékes és vezeték nélküli szélessávú kezdeményezését, amely több mint hatszáz Cisco “hotspot” nyilvános hozzáférési pontból áll az egész világon. A Cisco Internet Mobile Office program a Cisco termékek széles skálájára támaszkodik.

Bővülő Cisco Internet Mobile Office környezet
Az új, közös erőfeszítések célja, hogy a Cisco Internet Mobile Office szolgáltatókkal együttműködve a meglévő szolgáltatás-architektúrák új, szélessávú roaming-infrastruktúrával bővüljenek. A GRIC a globális szélessávú barangolásra vonatkozóan már több száz vezető internetszolgáltatóval és telekommunikációs céggel kötött megállapodást, és célja, hogy tovább bővítse e szolgáltatás körét és elérhetőségét a GRIC Alliance Network-ön keresztül. A hálózat több mint 150 ország 12 ezer tárcsázási pontján kínál internet-hozzáférést.

Az NCR Worldwide Customer Services részlege vezető szerepet tölt be azon cégek sorában, amelyek segítséget nyújtanak a vállalatoknak az e-business jelenlét kialakításában és megerősítésében. A cég – szorosan együttműködve a világ telekommunikációs vállalataival és szolgáltatóival – több mint 200 országban biztosít hálózati szolgáltatást. A megállapodás értelmében az NCR üzembe helyezi és felügyeli a Cisco Aironet vezeték nélküli LAN 350 sorozatú termékekből, LRE-eszközökből és a Building Broadband Service Managerből (BBSM) álló megoldásait szállodákban, reptereken, konferenciaközpontokban és más közlétesítményekben az egész világon.

A Cisco Internet Mobile Office kezdeményezésről – az aktuális “hotspot” helyszínekről, a kapcsolódó termékekről és technológiákról – további információ a Cisco Internet Mobile Office weblapján, a http://www.cisco.com/go/mobileoffice címen található.

A Cisco Systemsről
A Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben, a http://www.cisco.com címen olvasható.

# # #

További információ és virtuális sajtóanyagok a Cisco Internet Mobile Office-ról a http://www.cisco.com/warp/public/146/kits/smb/comdex/index.htm címről tölthetők le.

A Cisco, a Cisco IOS, a Cisco Systems és a Cisco Systems embléma a Cisco Systems, Inc. és/vagy leányvállalatainak bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. Minden más említett védjegy a birtokos cég tulajdonát képezi.

További információ:
Sarah Tirard
Cisco Systems
Tel: + 44 (0) 20 824 3005
Email: stirard@cisco.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik