Belföld

Előretört a 3Com a rézvezetékes Gigabit Ethernet piacán

Az amerikai Phoenixben működő Cahners In-Stat piackutató intézet jelentése szerint 2001 első negyedévében a 3Com csaknem 8%-kal növelte eddig is piacvezető részarányát a rézvezetékes Gigabit Ethernet piacán.

A jelentés szerint a 3Com világpiaci részesedése ezzel 35,7%-ra nőtt, közel 10%-kal megelőzve a piac második helyezettjét, és jelentősen megelőzve az összes többi versenytársat. A 3Com az elmúlt három negyedév során folyamatosan növelte részesedését ezen a piacon.

“A 3Com – amint azt a független piacelemzés ismételten kimutatta – magabiztosan vezeti a LAN infrastruktúrák e kulcsfontosságú területét. “A 3Com tovább folytatja beruházásait a könnyen használható és elérhető áron kínált vállalati LAN-megoldásokba” – értékelte a hírt Lehner Tamás, a 3Com Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. “Ha egy vállalat növelni kívánta hálózatának teljesítményét, akkor eddig többnyire üvegszálas kábelezést és költséges Gigabit Ethernet kapcsolót kellett vásárolnia. Ezzel szemben a 3Com olcsó és a meglévő hálózati infrastruktúrákon könnyen telepíthető rézvezetékes Gigabit Ethernet kapcsolója rendkívül kedvező áron, problémamentes megoldást kínál a hálózati teljesítmény növelésére.”

A 3Com cég világszerte kapható Gigabit Ethernet hálózatai olcsó tulajdonlást, telepítést és felügyeletet, valamint gazdag funkcionalitást és nagy teljesítményt nyújtanak. A 3Com rendkívül sikeres SuperStackŽ 3 Switch 4900 Gigabit Ethernet termékcsaládja és SuperStack 3 Baseline 10/100/1000 termékcsaládja szintén segítette a vállalatot a Gigabit Ethernet piacterület vezető helyének megszerzésében. A rézvezetékes Gigabit Ethernet bizonyítottan egyszerűbb és olcsóbb, mint az üvegszálas Gigabit Ethernet. A közelmúltban megjelent 3Com 10/100/1000 PCI-X Server hálózati kártya szintén jelentősen növelte a rézvezetékes Gigabit Ethernet megoldások iránti igényt és a technológia ismertségét.

A 3Com cégről

A 3Com könnyen használható termékeivel és megoldásaival az egyéni és vállalati felhasználók egyszerűbben érhetik el az információkat és szolgáltatásokat. A vállalat hozzáférési infrastruktúrákat és IP szolgáltatási platformokat is kínál szolgáltatók számára. További információk találhatók a cég sajtóközpontjában: www.3com.com/pressbox.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik