Belföld

Az AES környezetvédelmi beruházása újabb állomásához érkezett

Az AES-Tisza II Hőerőműben, folyamatban levő környezetvédelmi beruházások újabb szakaszáról született megállapodás a Fisher-Rosemount céggel.

Az AES-Tisza II Hőerőműben, folyamatban levő környezetvédelmi beruházások újabb szakaszáról született megállapodás a Fisher-Rosemount céggel, aki a nitrogén-oxid emisszió csökkentő projecthez kapcsolódó irányítástechnikai rendszer felújítását fogja elvégezni Tiszaújvárosban.

Idén szeptemberben az AES-Tisza II Hőerőmű megkezdi az Európai Unió előírásainak is megfelelő környezetvédelmi átalakítások végrehajtását, mely a tüzelőberendezések légszennyező anyagai kibocsátási határértékének csökkentését célozza meg.

A beruházás az irányítástechnikai rendszer módosítását, bővítését teszi szükségessé, melyet új korszerű eszközök beépítésével oldanak meg.
A telepítendő folyamatirányító berendezés alkalmas a nitrogén-oxid csökkentéséhez szükséges kazán szabályozási feladatok magas szintű ellátására is. A munkákat végző Fisher- Rosemout cég garancia a felújítás sikeres elvégzéséhez.
Az AES Tisza II. Hőertőmű a rugalmas terhelésváltozási képességével – 50 és 215 MW között- fontos szerepet tölt be a magyar villamosenergia rendszer szabályozásában. Az új folyamatirányító berendezés elősegíti, hogy a nitrogén-oxid kibocsátást a gyakori terhelésváltozások alatt is a lehető legalacsonyabb értéken tartsák..

Az AES-Tisza Erőmű Kft. környezetvédelmi és az ehhez kapcsolódó irányítástechnikai beruházását az tette lehetővé, hogy az AES-Tisza II. Hőerőmű két blokkja rendelkezik hosszú távú áramvásárlási szerződéssel.

Magyarország harmadik legnagyobb áramtermelőjének számító AES magyarországi befektetési tevékenysége ötéves múltra tekint vissza – a vállalat 1996 óta látja el biztonságos és olcsó energiával a magyar fogyasztókat. A három erőművet (Tisza II, Tiszapalkonya, Borsod) és Lyukóbányát üzemeltető cég Kelet-Magyarország legnagyobb befektetője.

Az AES-ről
Az AES vezető energetikai világcég, amely versenyképes termelő, áramszolgáltató és áram-kiskereskedelmi vállalkozásokkal rendelkezik a világ 32 országában. A vállalatnak 169 termelő egységben van érdekeltsége, melynek összes beépített kapacitása meghaladja az 58, 000 megawattot. Az AES áramszolgáltató hálózata több mint 920,000 kilométer vezetéken keresztül 17.5 millió fogyasztót lát el villamos energiával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik