Belföld

Kiemelkedő első negyedév a Johnson&Johnson-nál

A Johnson&Johnson bejelentette, hogy 2001 első negyedévében 7,8 Milliárd dolláros bevételt és 1,5 Milliárd dolláros nettó nyereséget ért el, amely 6,5%-al, illetve 14,2%-al múlja felül a 2000 hasonló időszakában elért eredményeket.

KIEMELKEDŐ ELSŐ NEGYEDÉV A JOHNSON&JOHNSON-NÁL

New Brunswick, New Jersey (2001. április 17.) – A Johnson&Johnson bejelentette, hogy 2001 első negyedévében 7,8 Milliárd dolláros bevételt és 1,5 Milliárd dolláros nettó nyereséget ért el, amely 6,5%-al, illetve 14,2%-al múlja felül a 2000 hasonló időszakában elért eredményeket.

“Örömmel jelenthetem be, hogy a Johnson&Johnson ismét kétszámjegyű növekedést ért el, megőrizve előkelő helyét a világpiacon.” – jelentette ki Ralph S. Larsen, a cég Vezérigazgatója, és Igazgatótanácsának elnöke, majd hozzátette: “Különösen büszke vagyok vállalatcsoportunk gyógyszeripari részlege, a Janssen-Cilag sikerére.”
A Janssen-Cilag a világpiacon 3,3 Milliárd dolláros bevételt ért el, amely 9,8%-os növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. A komoly növekedést sok gyógyszer jó piaci szereplése tette lehetővé. A Janssen-termékek szinte minden fő terápiás területen bizonyítottak. Az onkológia, a pszichiátria, a gasztroenterológia, a nephrológia vezető Janssen-gyógyszerei nagy sikerekről számolhatnak be.

E negyedév alatt a Johnson & Johnson, történetének eddigi legnagyobb akvizíciójával 10,2 Milliárd dollár értékű részvénycserés ügylet keretében felvásárolta a szintén amerikai tulajdonban lévő Alza Corporation gyógyszergyárat. A döntés hátterében a cég gyógyszeripari termékvonalának erősítése áll. Ezzel a tranzakcióval a Johnson&Johnson gyógyszeripari divíziója, a Janssen-Cilag széles termékportfoliója több ígéretes gyógyszerrel bővül.
A két vállalat közös vonása, hogy a vényköteles termékek az éves bevétel igen jelentős részét képviselik: a Johnson & Johnson nyereségének 60%-át teszik ki a receptre felírandó gyógyszerek, míg az Alza 989 millió dolláros bevételének több, mint a fele az úgynevezett “innovatív” termékekből származott.
Az Alza neve és vezetősége a tranzakciót követően változatlan marad, a jövőben a
Johnson&Johnson önálló egységeként működik tovább.

“Az Alza termékek remekül kiegészítik a Janssen-Cilag portfolióját, ezzel hozzájárulnak cégünk újabb piaci sikereihez.”-fogalmaz William Weldon a Jonhson&Johnson alelnöke.

Mr. Larsen szerint: “Ez a lépés nemcsak az eddigi, az iparágban vezető szerepünket erősíti, hanem tudományos, kutató bázisunk olyan erősítését is, amely végképp megkerülhetetlenné tesz minket a világ gyógyszeriparában.”

A Johnson & Johnson a világ legnagyobb és legeredményesebb vállalatainak egyike. Világszerte 175 országban, 190 cégben, összesen 92,000 embernek ad munkát az egészségápolási, gyógyszeripari, diagnosztikai területen.
További információért szívesen látjuk cégünk honlapján a www.jnj.com alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik