Belföld

A Ciba Vision új kontaktlencséje 2.

FELLÉLEGZŐ SZEMEK Kontaktlencsében is biztonságosan és kényelmesen aludhatunk

A CIBA Vision Focus Night&Day kontaktlencséknek köszönhetően nemcsak a szemüvegtől való megszabadulás öröme készteti megkönnyebbült sóhajra a kontaktlencse viselőket, hanem szemük is “fellélegezhet”. A korábbi hasonló lencsékkel szemben ugyanis a 30 napon át folyamatosan hordható Focus Night&Day egyedülálló “Lotrafilcon A” alapanyaga átengedi az oxigént, megakadályozva az ennek hiányában kialakuló káros mellékhatásokat, kellemetlen tüneteket. Az éjjel-nappal hordható lencse csökkenti a gyakori ki és betétel okozta fertőzések kockázatát és feleslegessé teszi a fertőtlenítés időigényes napi rutinját. A Novartis szemészeti és optikai termékekkel foglalkozó divíziója, a CIBA Vision által kifejlesztett úttörő jelentőségű termék biztonságos és kényelmes megoldást kínál a rosszul látók számára Magyarországon is.

Kontaktlencsében aludni olyan, mintha az ember egy kényelmetlen cipőben töltené az éjszakát – nyom, szúr, fáj, ráadásul a levegőt sem engedi át. Nem beszélve arról, hogy sokkal veszélyesebb. Pontosan ezeket a tüneteket idézték elő eddig az éjszakára is bent hagyható kontaktlencsék, ezért a szemorvosok által többnyire ellenjavalltak voltak. Nemcsak tüdőnk, hanem szemünk működéséhez is feltétlenül szükség van az oxigénre. A vérerek ugyanis nem szállítanak elegendő oxigént a szaruhártyára, ezért kívülről kell pótolni azt. Az éjjel-nappal hordható kontaktlencse pontosan az oxigénfelvételt akadályozza meg.” – figyelmeztették a szemüveget eldobni vágyó pácienseket a szakorvosok. És valóban: a lencsében éjszakázók szeme kiszáradt, szaruhártyájuk nem jutott elegendő oxigénhez, ezért megduzzadt és rendkívül kellemetlen panaszokat, esetenként szemkárosodást idézett elő.

E szimptómák kiküszöbölése érdekében, több évtizedes kutatómunka során fejlesztette ki a CIBA Vision a speciális “Lotrafilcon A” anyagú Focus Night&Day kontaktlencsét, amely – nemzetközi klinikai vizsgálatok által igazoltan – probléma nélkül hordható folyamatosan, 30 napon keresztül. Az, hogy a Focus Night&Day alkalmazóinak nem kell megküzdeniük a fent említett kellemetlen tünetekkel, a lencse fokozott oxigénáteresztő képességének köszönhető. Míg ugyanis az egyéb lágy lencsék oxigénáteresztő képessége csupán 25-35 Dk/t, és a Balafilcon alapanyagúaké is csak 110 Dk/t, addig a Lotrafilcon A -ból készült Focus Night&Day 175 Dk/t mennyiségű oxigént enged át a szaruhártyára. Vagyis a hagyományos lencséknél körülbelül 6-szor, a Balafilcon alapanyagúaknál másfélszer több oxigént juttat a kontaklencsét viselők szemébe. A Focus Night&Day használata esetén tehát a szaruhártya duzzanata csupán 2,5%-os, ami megfelel a normál, vagyis a lencse nélküli állapotnak. Egyedülálló alapanyagából adódóan tehát ez a lencse a szemünk működéséhez szükséges oxigénmennyiséget alvás közben is átengedi, ezért a folyamatos, 30 napig tartó viselés során is megőrzi szaruhártyánk egészséges állapotát.

A kontaktlencse viselők körében igen gyakori fertőzéses megbetegedések kockázata is jelentősen csökkenthető az új lencse alkalmazásával. A mindennapos ki- és behelyezés során ugyanis baktériumok kerülhetnek a szembe, kellemetlen gyulladásos panaszokat okozva. A Focus Night&Day esetében csupán havonta két alkalommal nyúlunk a szemünkhöz, ezért a fertőtlenítő folyadékok, gyulladáscsökkentő cseppek árán is jelentősen spórolhatunk. Jó hír ez a későn kelőknek is: nem kell többé a reggeli rohanásban a fertőtlenítés és behelyezés időigényes napi procedúráján átesniük. Programjaink tervezése terén is tág lehetőséget enged az éjjel-nappali lencse – legyen szó akár éjszakába nyúló üzleti megbeszélésről vagy hajnalig tartó partiról, a Focus Night&Day minden körülmények között biztonságos, praktikus és kényelmes marad.

Az Atlantában lévő CIBA Vision az optikai és szemészeti kutatásban, fejlesztésben és gyártásban világelső vállalat. Ide tartoznak a kontaktlencsék, különböző szemészeti berendezések és eljárások, valamint optikai kiegészítő termékek. A CIBA Vision termékek a világ több mint 70 országában vannak jelen, természetesen Magyarországon is. A cég Internet honlapján a www.cibavision.com, illetve a www.cibavision.hu címeken még több érdekes információval szolgálhatunk.

A CIBA Vision, a Novartis optikai és szemészeti termékekért felelős divíziója. A Novartis a világ vezető multinacionális egészségügyi cégcsoportja, amely a gyógyszergyártás-, egészségügyi termékek-, a szemészet-, valamint az állategészségügy területén rendkívül kiterjedt tevékenységi körrel rendelkezik. A bázeli székhelyű Novartis több mint 66.000 munkatársa 140 országban áll az egészségügy szolgálatában.
További információért kérjük keresse fel honlapunkat, a www.novartis.com-ot.

További információért kérjük hívja
Nyárádi Anikót a 250-83-51-es telefonszámon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik