Belföld

Prim Online: huszonnégy óránként 40-50 friss hír

Két éve, 1999. május 30-án küldte ki első hírlevelét a Prím Online.

Bár az még csak 3 hírt tartalmazott (vasárnapra esett ugyanis a nevezetes nap), másnap már 15-re ugrott a hírek száma, s azóta sem volt olyan nap (legyen az Karácsony, Húsvét vagy nyári hétvége), amikor ne ment volna ki a hírlevél, s ne tartalmazta volna azokat a fontos eseményeket, amelyek az informatikai világában történtek. A legnagyobb magyar informatikai hírszolgáltató már 40-50 hírrel jelentkezik naponta, s emellett több mint kéttucat online IT hírforrás címsorait pásztázza – és osztja meg olvasóközönségével – folyamatosan.

A Prímen, amely vertikális volta ellenére ugyanolyan sokrétű olvasói szolgáltatási palettát kínál (ingyenes honlap-építés, levelezés, árverezés, levelező lista, címgyűjtemény, horoszkóp-paródia, rendezvénynaptár, állás stb.), mint a horizontális portálok, az elsődleges továbbra is az informatikai hírszolgáltatás.

A hírszolgáltatáson belül az alap-rovatszerkezetben elkülönülnek egymástól az üzleti, a technológiai, a mobil vagy mondjuk a média hírek, így ha valakinek sok a napi félszáz hír, elegendő, ha csak a hozzá közelálló rovatra lapoz. A hagyományos számítástechnikai csoportok (hardver, szoftver stb.) mellett, másfajta szűkítést jelentenek a témacsoportok, ahol a trendeket, vagy az e-business híreket lehet külön szemlézni.

A gyorsabb információszerzést támogatja a “cégvilág” szolgáltatás, ahol egyszerre megkapható minden a Microsoftról, az Intelről, vagy más cégről megírt hír. A “riasztás” funkció igénylésével e-mailben – akár mobiltelefonra is – azonnal értesülhet arról, ha felkerült a Prím Online-ra az adott cégnevet, vagy bizonyos szavakat tartalmazó hír.

Aki szeretné az előző napi információkat off-line olvasni, annak segít az AvantGo szolgáltatás, amellyel – a magyar hírszolgáltatók közül elsőként – a Prím megvalósította, hogy hírei áttölthetők legyenek egy tenyérszámítógépbe.

A hírekkel kapcsolatos szolgáltatások két éve tartó folyamatos fejlesztésének részeként, a közelmúltban a Kapusoft keresőgépeire építve a Prím elindította a szamitastechnika.com szolgáltatást is, amely több, mint két tucatnyi magyar és külföldi IT hírforrást pásztáz folyamatosan, és tünteti fel a legfrissebb hírek címsorait oldalán. Annak tehát, aki úgy gondolja, hogy a Prím mellett megnézné a C|Net, a Newsbyte vagy a német Golem híreit is, netán kíváncsi a magyar Terminálra, hwsw-re, CW-Számítástechnikára, elegendő ezt az egy címet megjegyezni ahhoz, hogy azonnal az adott hírforrásnak megfelelő hírre jusson, ha egy őt érdeklő címre bukkan.

A Prím, amely a vertikális portálok között eddig Magyarországon egyedül érte el százezres nagyságrendű napi oldalletöltést, (és ezzel az általános portálokat is felölelő abszolút rangsorban is az élbolyba tartozik), a fejlesztések továbbra is azt szolgálják, hogy a prim.hu “a jól informáltak klikkje” legyen. Ezt többek között az immár húszezernél is több hírt tartalmazó cikkadatbázis biztosítja, amely naponta három-négytucat hírrel tovább bővül, és erről ma is, holnap is, holnapután is értesülhetnek a napi hírlevél megrendelői…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik