Belföld

Megjelent a SuSE Linux 7.2 Intel Itanium rendszerekre

A SuSE IA 64 az első 64 bites Linux termék a szerverek piacán.

2001 május 29., Oakland, Kalifornia – A SuSE Linux, a nyílt forráson alapuló technológiák és megoldások vezetője bejelentette az első Linux operációs rendszer megjelenését az Intel (NASDAQNM: INTC) Itanium-alapú rendszereire. A SuSE Linux 7.2 átvitele az Intel 64-bites architektúrája alá vezető szállítóvá tette a szervermegoldások és az üzleti kliensek terén világszerte.

Azon fejlesztők igényeihez igazodva, akik szeretnék Linux alkalmazásaikat átvinni az Itanium platformra, a SuSE Linux 7.2 IA64-es változata tartalmazza a SuSE Linux 7.2 Professional változatát is. A SuSE Linux 7.2 az Itanium rendszereken ideális alapot teremt tesztelésre és professzionális szerverfunkciók betöltésére. Az Itanium alapú rendszerek jellemzői a magasfokú rendelkezésre állás, skálázhatóság, felxibilitás és stabil működés.

“A végfelhasználók és a fejlesztők kiaknázhatják a 64-bites rendszer nyújtotta lehetőségeket az Itanium-alapú platform és a SuSE Linux 7.2 techikai tudása által.” – mondta Victor Krutul, aki az Intel részéről Operációs Rendszer Program menedzsere – “A Linux Itanium alapú rendszereken nagy teljesítményt, átláthatóságot, flexibilitást nyújt IT professzionalisták számára”.

A SuSE Linux 7.2 Itanium rendszerre a legfejlettebb Linux technológián alapul, a legújabb 2.4.4-es rendszermaggal. Az operációs rendszeren túl a csomag több mint 1500 alkalmazást tartalmaz a 6 CD-ROMon, segítségükkel Intranet, Internet, biztonsági és szerver megoldásokat építhetünk. A professzionális felhasználók az összes eszközt megkapják WWW, proxy, email és news szerver létrehozásához. A 4TByte-nál nagyobb fájlok kezelése által kíválóan alkalmas szerver funkciók betöltésére összetett adatbázis alkalmazások esetén. A széleskörű lehetőségeket nyújtó fejlesztői eszközök segítenek felgyorsítani a specifikus feladatok megvalósítását. A KDE 2.1 és a GNOME 1.4 grafikus felhasználó felület szintén megtalálható a csomagban.

A YaST2, a SuSE telepítő és beállító programja hatékony eszköz a felhasználói és rendszer adminisztrálásban. A grafikus YaST2 képernyőkön egyszerűen beállíthatók a különféle hálózati szolgáltatások, mint például a Samba, NFS és BIND. Az ALICE (Automatic Linux Installation and Configuration Environment) SuSE eszköz segítségével vállalati hálózatokat konfigurálhatunk és menedzselhetünk.

Mivel a SuSE Linux kompatibilis több platformmal és megtalálható több platformon is, ezért a legjobb teljesítményt nyújtja a hosszabb távú szerver és biztonság fejlesztésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik