Belföld

A Kraft a Gyermeknapon 11.900 tábla csokoládét adományoz

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat május 26-27-én immár tizedszer rendezi meg a hagyományos Városligeti Gyermeknapi rendezvényét. Ez alkalomból a Kraft Foods Hungária 11.900 tábla csokoládét adományoz a hátrányos helyzetű gyermekeknek.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete 1990-ben jött létre. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása. A Szolgálat kiemelten közhasznú szervezet formájában, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik.

A Szolgálat egyik rendszeres tevékenysége a gyermeknapi rendezvény, melynek célja, hogy az arra rászoruló gyermekeket megvendégeljék. Az igen hamar népszerűvé vált kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvény, amelyet immár tíz éve a főpolgármesteri hivatallal közösen rendeznek – minden évben három-négyszázezer látogatót vonz a Városligetbe. Erre a programra minden évben 1100 szegény sorsú gyermeket hívnak vendégül hazai gyermekintézményekből és a környező országokból.

A Városligetben tartott hétvégi Gyermeknapi rendezvényen a Gyermekmentő Szolgálat segítségével a Kraft Foods 11.900 tábla (1,4 tonna) csokoládét adományoz a rászoruló gyermekeknek. “A Kraft Foods már évek óta támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot,” – tudtuk meg Tomori Nórától, a Kraft Foods Humán erőforrás igazgatójától. “Vállalatunk számára nagyon szimpatikus cél a rászoruló gyermekek támogatása. Tavaly Karácsonykor például 5 tonna csokoládét adományoztunk a Gyermekmentő Szolgálaton keresztül a hátrányos helyzetű gyermekeknek.”

További információ: Tomori Nóra, Humán erőforrás igazgató, Kraft Foods Hungária Kft., tel: 382-4242

Ajánlott videó

Olvasói sztorik