Belföld

Apró-cseprő gyerekekről – CD-ROM a gyermeknevelésről

A Magyar Rádió "Apró-cseprő gyerekekről" című, 12 éves múltra visszatekintő műsorának anyagából a MOSOLYGYÁR interaktív multimédiás CD-ROM-ot készített. A produkció a Magyar Rádió és a Mosolygyár kiadó közös gondozásában, a Multi M Stúdió által támogatásként biztosított multimédiás szakértelem és technikai háttér segítségével látott napvilágot.

Az elmúlt évek során számos, a közszolgálati médiumok működése során összegyűlt igen értékes és megbecsülendő archív anyag ment veszendőbe, elpocsékolva akár több évtizednyi áldozatos és sikeres munka eredményét. Szerencsére követendő ellenpélda is akad. A Magyar Rádió “Apró-cseprő gyerekekről” című, 12 éves múltra visszatekintő műsorának anyagából a MOSOLYGYÁR interaktív multimédiás CD-ROM-ot készített. A produkció a Magyar Rádió és a Mosolygyár kiadó közös gondozásában, a Multi M Stúdió által támogatásként biztosított multimédiás szakértelem és technikai háttér segítségével látott napvilágot.

A műsor nem csak rádiós szempontból kiemelkedő színvonalú, de pedagógiai, pszichológiai szakmai szemmel nézve is példamutató. A gyermekek nyelvén igazán értő Gáspár Sarolta, a nemzetközi tekintélynek örvendő dr. Ranschburg Jenő és a GYEREKEK alkotta műsor túl az ezeregyszázadik adáson múlhatatlan érdemeket szerezve szolgálja a gyermeknevelés ügyét. Az összegyűjtött hanganyagban felhalmozott tudás így CD-ROM formájában kényelmesen kezelhető és élvezetes módon férhető hozzá mindenki, a leendő és gyakorló szülők, nagyszülők, pedagógusok, óvónők számára. Több mint 7 órányi hangfelvétel, 300 gyermekek által rajzolt kép és egyéb anyagok kaptak helyet a lemezen, tematikus elrendezésben. A felhasználó problémakörök szerint kereshet az anyagban (pl. “Felkészülés az anyaságra”, “Óvodába szoktatás”, “Iskolaérettség”, “Agresszió”, “Tanulási zavarok”, stb.). Minden téma három egységből áll: szülők, nevelők beszélnek a problémáról, Gáspár Sarolta interjúi gyerekekkel és dr. Ranschburg Jenő kapcsolódó gondolatai.

Külön érdekességként a lemezen megtalálhatóak még dr. Ranschburg Jenő versei művészi tolmácsolásban, valamint Békés Pál olvassa fel Báldor című könyvében is megjelent személyes élményeken alapuló történeteit gyermekeiről. Fontos és nélkülözhetetlen részt képez a lemezen a gyermekneveléssel, gyermekek és anyák jogvédelmével kapcsolatos közhasznú intézmények több mint 12.000 címből álló jegyzéke.
Hasznos, szórakoztató és tanulságos kiadvány született, és örömmel tölt el bennünket, hogy támogathattuk létrejöttét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik