Belföld

Találkoztak a Startlap oldalak szerkesztői – Az itthon egyedülálló lapmozgalom sikere töretlen

Először találkoztak szerkesztő társaikkal és a Startlap csapatával a Magyarországon egyedülálló, két hónapja indított lapmozgalom külső szerkesztői. A májusban kétéves Startlap (www.startlap.hu) - amely a Medián Webaudit mérései szerint Magyarország egyik leglátogatottabb internetes oldala (több mint 100 ezer látogató/nap) - 2001. március 6-án indította el netes lapmozgalmát, a lap.hu-t. A www.lap.hu oldalról elérhető laprendszer lényege, hogy maguk a felhasználók készíthetnek minden igényt kielégítő, minőségi linkgyűjteményt az általuk kiválasztott témákban. Az eltelt alig két hónap alatt a már több mint 90 szerkesztő 140 tematikus oldalt hozott létre és a lap.hu oldalak száma napról napra tovább növekszik.

Első alkalommal találkoztak a valóságban május 12.-én az új netes közösség, a lap.hu rendszer oldalszerkesztői. Az esemény házigazdája a Startlap csapata volt. A rendezvényre több mint 40 oldalszerkesztő jött el az ország minden részéből. A külső szerkesztők között megtalálható középiskolás diák, egyetemista éppúgy, mint a tanár, művészettörténész, számítástechnikus, újságíró, tűzoltó vagy tengerész. A budapesti Netvillage internet kávézóban megrendezett találkozón a Startlap versenyt hirdetett az oldalszerkesztők között: a résztvevők három kategóriában szavazhattak a legjobb “lapokra”. A kategória győztesei – legjobb tartalom: ezotéria.lap.hu, legjobb design: görög.lap.hu, legjobban kategorizált oldal: eu.lap.hu – értékes nyereményekben részesültek.

A Startlap két hónapja holland laptársa, a Startpagina mintájára indította el lapmozgalmát, a lap.hu rendszert. Az eltelt alig két hónap alatt a több mint 90 oldalszerkesztő segítségével 140 tematikus linkgyűjteményre tett szert. A Startlap célja, hogy a holland Startpagina sikerét itthon is megismételje vagy akár felülmúlja, ahol jelenleg 1800 témakörben készült linkgyűjtemény várja a látogatókat.

Tamás Mihály – a Startlap főszerkesztője – 1999 májusában indította el a Startlapot, mely akkor alig 3 hónap alatt napi 5-6 ezer látogatót vonzott az oldalra. A 2001. március 6-án elindított lap.hu rendszer a napi több mint 1 500 000 látogatóval rendelkező holland testvérlap, a Startpagina (www.startpagina.nl) mintájára épül fel. Hollandiában a több mint 800 szerkesztő által létrehozott Startpagina oldalakat naponta több százezren keresik fel.

Tamás Mihály elmondta: “Célunk, hogy a Startlap látogatószámával elsők legyünk a hazai piacon. Reményeink szerint a magyar internetezők a jövőben az ismert keresőmotorok helyett a Startlap tematikus linkgyűjteményét használják majd, ha bármilyen információra lesz szükségük A-tól Z-ig. A lapmozgalom elindításával nem titkolt célunk a közösségépítés is: olyan csapatot szeretnénk létrehozni, akik azon kívül, hogy színvonalas oldalakat készítenek, igazi szerkesztőséggé válnak és nemcsak virtuálisan találkoznak.”

A rendezvényen a Startlap bejelentette, hogy hamarosan újabb szolgáltatásokkal bővíti laprendszerét: belső hírlevél, fórum, linkellenőrző is indul a minél színvonalasabb tartalom létrehozása érdekében, valamint a közösségépítés szellemében.

A Startlapról

A VNU Budapest Rt.-hez tartozó Startlap 1999. májusában jött létre. A Startlap (www.startlap.hu) az ország egyik leggyorsabban fejlődő portálja, több mint 100 ezer látogatóval naponta. Az oldal fő hivatása, hogy átláthatóvá és könnyebben használhatóvá tegye az internetet, utat mutasson a milliónyi elérhető cím között. A Startlap tematikus rendszerbe csoportosítva kínálja a legjobb weboldalak gyűjteményét a felhasználók számára.

A VNU-ról

29 kiadványával a VNU Budapest Lapkiadó Rt. Magyarország egyik legnagyobb lapkiadó vállalata. A kiadó a magazinpiacon 35%-os piaci részesedéssel rendelkezik, 420 munkatársa kb. 15 milliárd forintnyi éves árbevételt ér el. A kiadó 3 portál és 7 weboldal tulajdonosaként meghatározó szerepet
játszik a hazai Internet piacon is.

A VNU Budapest Lapkiadó Rt. anyavállalata, a holland VNU egyike a világ legjelentősebb média és információ-szolgáltató vállalatainak. Fő tevékenységei közé a marketing & médiainformációs, üzleti információs szolgáltatások, illetve címjegyzékekhez kapcsolódó szolgáltatások tartoznak. Világszerte megközelítőleg 35 ezer alkalmazottja van, és az éves árbevétele eléri a 4 milliárd eurót.

További információ: Németh Norbert internet marketing menedzser (tel: 437-3607, fax: 437-3737, e-mail: nnemeth@vnubp.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik