Belföld

Távadatvédelem

A számítógépes adatok fontossága, kezelésük, tárolásuk biztonságossá tétele egy sor új technológiát hívott és hív folyamatosan életre. A KÜRT, az informatikai biztonság vezető hazai szakértője az általa kidolgozott IBiT (Informatikai Biztonsági Technológia) mellett, illetve kiegészítéseként megkezdte egy olyan új szolgáltatás kifejlesztését, amely költségérzékeny felhasználóknak, illetve speciális feltételek esetén kínál megfelelő biztonságú megoldást.

Ez a távadatvédelem, amely többek között olyan intézmények számára is biztosíthatja a lehetőséget az informatikai biztonság elvárható szintjének megteremtésére, amelyek erőforrások híján eddig kénytelenek voltak mostohagyerekként kezelni a kérdést. Ide tartozik például számos állami intézmény, és a legtöbb önkormányzat.
A távadatvédelem alapja az informatikai adatok keletkezési helyüktől távol történő biztonságos tárolása. Ez a megoldás nem azonos azokkal a szolgáltatásokkal, amelyeknél számítógépes infrastruktúrát vagy tárhelyet lehet bérelni nagy biztonságúra kialakított központokban. A távadatvédelem megvalósítása során a szolgáltató nem csupán az adatok biztonságos tárolását garantálja, hanem az adatok biztonságos továbbítását is a tárolás helyére és vissza az ügyfélhez, valamint igény esetén az adatok kezelését.

A KÜRT-ről:
A KÜRT Computer Rendszerház Rt. 1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 12 év folyamán a magyar számítástechnikai piac meghatározó vállalkozásaként működött. Világviszonylatban is elismert adatmentési technológiája révén Európa egyik vezető adatmentő cége, kiterjedt nemzetközi hálózattal és évi 2000 adatmentéssel. Az évek alatt felhalmozódott hatalmas mennyiségű, adatvesztésekkel, adatmentési esetekkel kapcsolatos információ és tudásanyag, valamint nemzetközi és hazai szabványok és ajánlások képezik az alapját a KÜRT Informatikai Biztonsági Technológiájának (IBiT). Az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó rendszer, a professzionális kockázatmenedzsment és az ISACA vizsgás auditorok révén ma a KÜRT a hazai informatikai biztonság területének is vezető szakértője.

További információk: Fabiányi Gábor, marketing igazgató (Telefon: 228-5410, E-mail: gabor.fabianyi@kurt.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik